«Моя коронна страва». Рецепт італійського супу мінестроне від Олени Шоптенко

27 лютого 2021, 08:45

Українська танцівниця та хореографиня розповіла про тонкощі приготування улюбленого супу.

Олена Шоптенко любить кулінарити, а тому намагається завжди знайти час, щоб побалувати смачненьким своїх Олексіїв — чоловіка та сина.

Новий канал
Фото: Новий канал

«Насправді, я завжди думала, що моя фірмова страва — це борщ, але якось чоловік сказав мені, що суп мінестроне перемагає, — зізнається Шоптенко. — Це овочевий суп, який я готую на основі бекону чи шинки. Рецепт піддивилася дуже давно в одного відомого кухаря, але почала адаптувати під себе. Думаю, кожна господиня часто замінює певні інгредієнти чи взагалі додає нові. Тепер цей італійський суп справді став моєю коронною стравою. Її я готую завжди, коли немає інших ідей, але є всі інгредієнти».

Відео дня

Рецепт минестроне

Інгредієнти:

  • томатний сік (зроблений з помідорів власноруч) — 1 літр
  • картопля — 1 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • фенхель — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • зелений горошок — 1 чашка
  • спаржа (або морква) — 3 шт.
  • червоний солодкий перець — 1 шт.
  • біла квасоля — 1 банка
  • бекон чи шинка — 200 грам
  • селера — 3 стебла
  • часник — 3 зубчики
  • червоний гострий перець — 1 шт.
  • базилік
  • оливкова олія
  • тертий пармезан (для подачі)
  • сіль, перець, лавровий лист

Приготування:

1. Надрізаємо помідори та заливаємо на 2−3 хвилини окропом. Після цього знімаємо шкірку, видаляємо насіння та перетираємо м’якоть в однорідну масу. Тушкуємо в каструлі протягом 5 хвилин.

2. Усі овочі нарізаємо дрібними кубиками та змішуємо у двох різних тарілках. Перша: цибуля, селера, гострий перець, базилік. Друга — всі інші інгредієнти.

3. У каструлі для супу, на помірному вогні, на невеликій кількості олії підрум'янюємо м’ясний інгредієнт (бекон чи шинку). До нього додаємо першу групу овочів. Далі кидаємо часник та тушкуємо протягом 10 хвилин.

4. Вливаємо туди томатний сік та доводимо до кипіння. Далі всипаємо другу групу овочів та знову даємо закипіти. Варимо протягом 5 хвилин. Додаємо квасолю з банки та даємо супові покипіти ще 5 хвилин. Додаємо окріп до верху каструлі та варимо ще 5 хвилин. Солимо та перчимо за смаком.

5. При подачі суп мінестроне варто посипати дрібно нарізаним базиліком та тертим пармезаном.

Смачного!

Рецептом танцівниця поділилася за лаштунками шоу Де логіка?, прем'єра якого скоро відбудеться на Новому каналі.

Показати ще новини
Радіо NV
X