Зі сметаною. Рецепт закарпатського супу з кабачків

26 вересня, 20:44
Сметана додається в суп у процесі приготування, а не перед подачею (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Сметана додається в суп у процесі приготування, а не перед подачею (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров поділився рецептом у своєму блозі My Happy Food.

Цей традиційний суп має назву «Диня заправляна» або «Кабачки підбивані». На Закарпатті такий суп подають із вареною картоплею. Інгредієнти максимально прості та доступні, але результат вас приємно здивує.

Відео дня

Рецепт супу з кабачків

Інгредієнти на 3−4 порції:

  • 600 г кабачків, натерти на тертці
  • 1 л води
  • 200 мл жирної сметани
  • 1 цибулина, подрібнити
  • 2 зубки часнику, подрібнити
  • 3 ст.л. олії
  • 15 г вершкового масла
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль перець
  • зелень

Приготування:

1. Подрібніть цибулю і пасеруйте її на розігрітій олії в сотейнику впродовж кількох хвилин. Потім додайте часник і борошно, просмажте трохи і, за бажанням, додайте вершкове масло.

2. Додайте спеції, кабачки та влийте воду. Дайте супу закипіти та готуйте на низькому вогні 10 хвилин.

3. Додайте сметану, рубану зелень кропу чи петрушки, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X