Із сиром халумі. Рецепт овочевого рагу від шеф-кухаря

18 вересня, 21:32
Запікайте страву до золотистої скоринки на сирі (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Запікайте страву до золотистої скоринки на сирі (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров поділився рецептом у своєму кулінарному блозі My Happy Food.

Усі продукти в цій страві досить прості, однак вони ідеально поєднуються в цілісну овочеву страву з пікантним доповненням у вигляді халумі.

Рецепт рагу з сиром

Інгредієнти на 2 порції:

Відео дня

  • 1 кабачок, нарізати
  • ½ банки томатів або 4 середні томати, нарізати кубиком
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 цибулина, подрібнити
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • по ½ ч.л. копченої паприки, чилі, орегано, кмину
  • ½ ч.л. цукру/меду або кленового сиропу
  • сіль та перець за смаком
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 250 г сиру халумі нарізати шматочками
  • зелень для подачі

Приготування:

1. Розігрійте в сотейнику оливкову олію, додайте подрібнену цибулю з часником. Готуйте до м’якості 3−4 хвилини, помішуючи. Додайте кабачок, чилі та продовжуйте готувати ще кілька хвилин.

2. Додайте прянощі, томати та томатну пасту та готуйте на повільному вогні під кришкою 15 хвилин.

3. Перекладіть овочеве рагу в жароміцний посуд, зверху викладіть нарізаний сир і відправте страву у духовку, розігріту до 220С. Готуйте, доки сир не стане золотистим.

Подавайте, присипавши зеленню, з хлібом чи лавашем.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X