У соусі песто. Рецепт овочевого рагу з куркою
Budget bytes поділилися рецептом простого, але дуже смачного овочевого асорті з м’ясом.
Рагу - це дуже базова страва, проте такий простий але неочевидний інгредієнт як соус песто здатний зробити цю страву дійсно вишуканою.
Набір овочів у цій страві може легко варіюватися, тому просто підбирайте інгредієнти з набору вашого холодильника.
Окрім того, ви можете замінити курку та зробити страву вегетаріанською чи навіть веганською. Просто приберіть курку чи замініть її на тофу.
Рецепт рагу з куркою
Інгредієнти:
- 1 червоний болгарський перець
- 1 кабачок
- 1 патисон
- ½ червоної цибулини
- 650 г курячої грудки
- 2 ст.л. олії
- 1 ст. замороженої зеленої квасолі
- 1/3 ст. песто
- 1/8 ч.л. солі
- 1/8 ч.л. свіжомеленого перцю
- 1 ст.л. тертого пармезану (або веганського сиру)
Приготування:
Наріжте овочі приблизно одного розміру, але різної форми. Наріжте курячу грудку кубиками близько 1,5-2 см.
Додайте олію у велику сковороду та нагрійте на середньому вогні. Як тільки сковорода й олія прогріються, додайте курку й обсмажуйте близько 5 хвилин.
Додайте в сковороду зелену квасолю й обсмажуйте ще 1-2 хвилини або доки вона не розморозиться. Додайте в сковороду болгарський перець і червону цибулю. Обсмажуйте ще 1-2 хвилини.
Якщо вода починає накопичуватися у сковороді, трохи збільшіть вогонь. Вона повинна бути достатньо гарячою, щоб вода, що виділяється з овочів, швидко випаровувалась.
Додайте в сковороду інші овочі (кабачок і патисон) і продовжуйте обсмажувати ще 2-3 хвилини або доки кабачки не стануть трохи м'якими.
Вимкніть вогонь, додайте песто в сковороду та перемішайте, доки все не буде покрито. Спробуйте овочі й за бажанням додайте сіль, перець або песто. Перед подачею злегка посипте пармезаном.
Смачного!