Новорічна класика. Чотири незвичайні рецепти шуби, які варто спробувати

31 грудня 2021, 08:26
Євген Клопотенко готує шубу із запеченою скумбрією, а Ольга Мартиновська — з лососем (Фото:AndreySt / depositphotos.com)

Євген Клопотенко готує шубу із запеченою скумбрією, а Ольга Мартиновська — з лососем (Фото:AndreySt / depositphotos.com)

Навіть звичайнісіньку шубу можна приготувати в більш цікавих інтерпретаціях.

Уявити святковий стіл без шуби часто не можуть навіть шеф-кухарі, які не подають подібні страви у своїх ресторанах. Тому, якщо вам раптом набрид цей салат-закуска у звичайному варіанті, спробуйте один із описаних нижче рецептів.

Відео дня

Шуба із запеченою скумбрією від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Буряк 2 шт. (середніх)

Картопля 4 шт. (середніх)

Морква 4 шт. (середніх)

Майонез 8-10 ст.л.

Скумбрія 2 шт.

Лимон 1 шт.

Цибуля 1-2 шт.

Олія 2 ст.л.

Апельсинова цедра за смаком

Сіль та перець за смаком

Інструкція приготування

  1. Промийте скумбрію, посоліть і поперчіть зовні та всередині до смаку. Покладіть всередину риб кілька часточок лимона, полийте 2 ст.л. олії та випікайте 30 хвилин при температурі 175°С.
  2. Зваріть або запечіть овочі, потім натріть їх на великій тертці. Дрібно наріжте цибулю.
  3. Починайте формування салату: на дно форми викладіть буряк і промажте його майонезом. Зверху викладіть моркву, картоплю та цибулю, змастивши кожен шар майонезом. Розберіть скумбрію на маленькі шматочки і викладіть її останнім шаром.
  4. Залиште салат просочитися приблизно на годину. Перед подачею прикрасьте апельсиновою цедрою.
Влад Нагорний
Фото: Влад Нагорний

Шуба з лососем "для гурманів"

Інгредієнти

Лосось 1 кг

Лимон 1 шт.

Морква 2-3 шт.

Картопля 1 шт.

Молодий буряк (малого розміру, краще за бебі-буряк) 4-5 шт.

Зелене яблуко 1 шт.

Крем-сир чи майонез 1 ст.л.

Зелена олія 1 ст.л.

Кріп кілька гілочок

Зелена цибуля кілька гілочок

Цукор 30 г

Сіль 100 г

Перець дрібка

Детальні кроки приготування можна знайти за посоланням у святковому меню від Ольги Мартиновської.

Надано Ольгою Мартиновською
Фото: Надано Ольгою Мартиновською

Роли з шуби

Інгредієнти

Оселедець 1 шт.

Морква 100 г

Буряк 200 г

Картопля 100 г

Вершковий сир 100 г

Майонез 100 г

Інструкція приготування

  1. Відваріть овочі, натріть на великій тертці картоплю та моркву в окремі ємності. Буряки наріжте на максимально довгі слайси.
  2. Обробіть рибу і наріжте її невеликими шматочками.
  3. Половину майонезу змішайте з картоплею, другу половину – з морквою. До картоплі також додайте вершковий сир.
  4. Візьміть бамбуковий килимок для ролів, викладіть на нього харчову плівку та приступайте до збирання ролів.
  5. Викладіть слайси буряків, зверху рівномірним шаром моркву, потім картоплю та рибу.
  6. За допомогою килимка згорніть рол, надавши йому форму брусочка. Потім відправте його в холодильник на кілька годин для просочення. Готовий рол дістаньте із холодильника і наріжте на порції.

Шуба — ялинкова іграшка

Якщо ви любите незвичайні подачі страв, скористайтеся ідеєю Вероніки Клопової. Вона подає шубу із класичних інгредієнтів у формі ялинкових іграшок. Інструкції, як це зробити, можна переглянути в її відео.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X