Заготівля на зиму. Як приготувати солоні, мариновані та томатні опеньки

4 жовтня 2021, 06:10

НВ ділиться простими рецептами грибних заготовок на зиму.

Осінь — традиційний грибний сезон, який відрізняється різноманітністю смаків і текстур. І хоча багато людей полює на білі гриби, набагато доступніші опеньки не поступаються своєму колезі в популярності. Адже незважаючи на розповсюдженість і невисоку ціну, із цих грибів можна приготувати справді вартісні закуски на зиму.

Відео дня

Рецепт солоних опеньків

Якщо заготовити опеньки таким способом, взимку можна готувати з них страви, як зі свіжих.

Інгредієнти:

  • 3 л варених грибів
  • 500 г солі
  • лавровий лист
  • суміш перців

Приготування:

Відварити опеньки один раз, додати до них сіль, перець і лавровий лист. Перемішати і розфасувати по бажаній тарі.

Перед вживанням опеньки потрібно замочити на ніч у великій кількості води, а на другий день знову відварити або обсмажити.

Опеньки можна смажити окремо або в рагу (Фото: elenglush / depositphotos.com)
Опеньки можна смажити окремо або в рагу / Фото: elenglush / depositphotos.com

Швидкий рецепт маринованих грибів

Інгредієнти:

  • 2 л відварених опеньків
  • 3−4 лаврових листки
  • 4−5 шт. духмяного перцю
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 100 мл оцту
  • вода

Приготування:

Відварити опеньки, перекласти готові гриби в банку. Між ними додати лавровий лист і духмяний перець, зверху насипати цукор, сіль і оцет. Долити водою.

Стерилізувати гриби 20 хвилин після закипання, потім закатати і укутати в теплу ковдру, поки вони повністю не охолонуть.

Опеньки мариновані в томаті

Інгредієнти:

  • 3 л варених грибів
  • 750 мл томатної пасти
  • 2 ст. олії
  • 375 г цибулі

Приготування:

Відварити гриби, дрібно нарізати і протушкувати цибулю. Додати до цибулі опеньки й інші інгредієнти, посолити за смаком. Тушкувати все разом 35−40 хвилин, розкласти по банках і простерилізувати їх по 20 хвилин після закипання. Закатати і прибрати в темне місце.

Показати ще новини
Радіо NV
X