Домашній японський омлет. Рецепт омурайсу на сніданок від Йоші Фудзівара

20 березня 2021, 05:00

Японський шеф-кухар і ресторатор поділився простим рецептом традиційного японського сніданку.

На обідньому столі японців ця страва з'являється регулярно, хоча поза Японією знайти його складно. Але це всього лише омлет, в який загорнуто рис з іншими начинками. Адже «оmu» - скорочено від «омлет», а «raisu» - рис по-європейськи.

Відео дня

Рецепт омлету омурайсу

Інгредієнти:

  • Паровий рис - 140 г
  • Куряче філе - 50 г
  • Едамаме - 30 г
  • Цибуля - 40 г
  • Гриби - 30 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Даші - 2 г
  • Кетчуп - 40 мл
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Наріжте цибулю на кубики. Потім наріжте курку і гриби тонкими слайсами.

Розігрійте сковороду, спочатку пропасеруйте цибулю, потім додайте курку, гриби, теплий рис, сіль і перець. Коли овочі та рис добре просмажаться, додайте кетчуп і гарно розмішайте.

Потім приготуйте омлет: змастіть сковороду вершковим маслом і влийте яйця. Підсмажте омлет майже до повної готовності, потім викладіть на нього приготований рис і загорніть його в омлет.

Викладіть на тарілку і полийте зверху кетчупом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X