Свіжа зелень замість борошна. Що таке куку сабзі і як це приготувати

21 травня 2020, 03:47
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Куку сабзі схожий на омлет, корж або млинець із зелені, яєць і спецій.

Іранський корж або омлет із зеленню куку сабзі можуть подавати в якості головної страви або закуски. Готується страва досить просто — дрібно нарізану зелень змішують з яйцями і спеціями, після чого обсмажують на сковороді. Важливо пам’ятати, що зелені в куку сабзі має бути значно більше, ніж яєць. Пропонуємо приготувати куку сабзі за рецептом старшого редактора одного з кулінарних шоу американського журналу Bon Appétit Енді Барагані.

Відео дня

Як приготувати куку сабзі?

Складові:

  • ріпчаста цибуля
  • цибуля-порей
  • олія
  • кінза
  • петрушка
  • кріп
  • яйця
  • сіль, перець
  • куркума
  • пажитник
  • розпушувач

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю-порей також дрібно нарізаємо і промиваємо під проточною водою. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо суміш ріпчастої цибулі і цибулі-порей на маленькому вогні близько 10−12 хвилин. Кінзу, петрушку і кріп дуже дрібно нарізаємо. Збиваємо яйця і додаємо їх до нарізаної зелені, солимо, перчимо, всипаємо куркуму, пажитник, розпушувач і добре перемішуємо. Додаємо обсмажену цибулю і ще раз перемішуємо. Розігріваємо олію на сковороді і виливаємо суміш із зелені, розрівнюємо поверхню і накриваємо кришкою. Готуємо 8−10 хвилин, після чого ставимо сковороду в розігріту духовку і готуємо ще 1−2 хвилини. Куку сабзі готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X