Свіжа зелень замість борошна. Що таке куку сабзі і як це приготувати
Куку сабзі схожий на омлет, корж або млинець із зелені, яєць і спецій.
Іранський корж або омлет із зеленню куку сабзі можуть подавати в якості головної страви або закуски. Готується страва досить просто — дрібно нарізану зелень змішують з яйцями і спеціями, після чого обсмажують на сковороді. Важливо пам’ятати, що зелені в куку сабзі має бути значно більше, ніж яєць. Пропонуємо приготувати куку сабзі за рецептом старшого редактора одного з кулінарних шоу американського журналу Bon Appétit Енді Барагані.
Як приготувати куку сабзі?
Складові:
- ріпчаста цибуля
- цибуля-порей
- олія
- кінза
- петрушка
- кріп
- яйця
- сіль, перець
- куркума
- пажитник
- розпушувач
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю-порей також дрібно нарізаємо і промиваємо під проточною водою. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо суміш ріпчастої цибулі і цибулі-порей на маленькому вогні близько 10−12 хвилин. Кінзу, петрушку і кріп дуже дрібно нарізаємо. Збиваємо яйця і додаємо їх до нарізаної зелені, солимо, перчимо, всипаємо куркуму, пажитник, розпушувач і добре перемішуємо. Додаємо обсмажену цибулю і ще раз перемішуємо. Розігріваємо олію на сковороді і виливаємо суміш із зелені, розрівнюємо поверхню і накриваємо кришкою. Готуємо 8−10 хвилин, після чого ставимо сковороду в розігріту духовку і готуємо ще 1−2 хвилини. Куку сабзі готовий!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life