З пшона, манки та кукурудзяної крупи. 3 простих рецепта оладок, якщо борошна не вистачає або зовсім немає

17 березня, 16:25
3 рецепти оладок від Алекса Якутова (Фото:прес-служба Новий канал)

3 рецепти оладок від Алекса Якутова (Фото:прес-служба Новий канал)

Експерт реаліті На ножах, Алекс Якутов, розповів, як можна урізноманітнити свій раціон під час війни.

Часу, щоб приготувати улюблені страви, немає. І деякі продукти придбати проблематично. Тому все частіше доводиться готувати із того, що є вдома. Алекс Якутов ділиться рецептами оладок із різних круп. Одна з них точно знайдеться там, де зараз ви перебуваєте.

Відео дня

Алекс Якутов

Шеф, експерт реаліті На ножах

Оладки з пшона

Інгредієнти:

  • Пшоно — 1 склянка;
  • Цукор — 40 г;
  • Яйця — 1 шт;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Борошно — 20 г;
  • Розпушувач — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

  1. Готову кашу викладіть у чистий посуд, додайте розпушувач та борошно. Добре замішайте.
  2. В іншому посуді збийте яйце з цукром до однорідної маси. Потім перелийте вміст у ємність із кашею.
  3. На сковороді розігрійте олію. Сформуйте оладки та викладіть тісто на неї.
  4. Смажте по хвилині з кожного боку. Смачного!

Оладки з манки

Інгредієнти:

  • Манна крупа — 500 г;
  • Кефір — 250 мл;
  • Яйця — 2 шт;
  • Цукор — 1 ст. л;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Сода — 0,5 ч. л;
  • Рослинна олія — 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром та сіллю в однорідну масу.
  2. У яєчну суміш додайте кефір і ретельно перемішайте.
  3. Поступово додавайте манну крупу, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб не було грудочок.
  4. Залиште тісто настоюватися одну годину, щоб манка набухла.
  5. Додайте в манне тісто соду і ретельно перемішайте.
  6. Смажте оладки на розпеченій сковороді до золотистого кольору приблизно хвилину-півтори з кожного боку. Смачного!

Оладки з кукурудзяної каші

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна крупа дрібного помелу — 2/3 склянки;
  • Яйця — 1 шт;
  • Рослинна олія — 6 ст. л;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Борошно пшеничне — 0,5 склянки;
  • Харчова сода — щіпка;
  • Сіль та цукор — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть кукурудзяну кашу з вечора.
  2. Збийте яйце і додайте в ємність із кашею.
  3. Туди ж додайте розтоплене вершкове масло, сіль, цукор та соду.
  4. Потроху додайте борошно і ретельно перемішайте тісто.
  5. Нагрійте сковороду і смажте оладки з обох боків. Смачного!
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X