З капусти, кабачків чи на дріжджах. Три рецепти солоних оладок від Лізи Глінської

18 липня, 07:31
До кабачкових оладок кулінарка додає картоплю (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

До кабачкових оладок кулінарка додає картоплю (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кулінарка поділилася простими рецептами швидких солоних сніданків.

Деякі нутриціологи вважають, що починати день із солодких страв не варто, щоб не створювати різких скачків цукру в крові після сну. Однак деякі улюблені сніданки, наприклад, оладки, можна зробити і солоними. Ліза Глінська поділилася рецептами капустяних, кабачкових і дріжджових оладок.

Відео дня

Рецепт оладок із капусти

Інгредієнти:

  • 700 г молодої капусти
  • 250 мл (1 ст.) кефіру
  • 2 яйця
  • сіль за смаком
  • ½ ч.л. соди
  • 200 г (1 ст.) борошна
  • зелень
  • Олія для смажіння

Приготування:

Нашаткуйте капусту дрібними шматочками.

Змішайте борошно, соду та сіль, додайте яйця, кефір і зелень. Перемішайте до однорідної консистенції, потім вмішайте капусту.

Обсмажуйте оладки на розігрітій пательні з обох боків до рум’яності, перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Рецепт кабачкових оладок

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків чи цукіні
  • 3 яйця
  • 300 г рибки (червоної чи білої)
  • 500 г картоплі
  • 60−80 г борошна (2,5−3 ст. л.)
  • сіль
  • Олія для смажіння

Приготування:

Натріть кабачки та картоплю на дрібній терці, змішайте їх. Додайте сіль, перекладіть суміш на сито та лишіть на 30 хвилин, щоб зайва рідина стекла.

Промийте та посушіть рибу, приберіть кісточки та дрібно наріжте. Додайте рибу в кабачково-картопляну суміш, додайте яйця, останнім — борошно. Замісіть тісто та приступайте до обсмажування.

Смажте оладки на середньому вогні до рум’яності, знімаючи їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Рецепт оладок на дріжджах

Інгредієнти:

  • 200 мл молока (0,8 склянки)
  • 5 г цукру (0,5 ч. л.)
  • ванільний цукор (за бажанням)
  • 2 г сухих дріжджів
  • 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
  • 20 мл олії (1 ст. л.)
  • дрібка солі

Приготування:

Просійте борошно, додайте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте і відставте на 10 хвилин.

Додайте в тісто сіль, тепле молоко та олію. Гарно перемішайте до однорідності, накрийте харчовою плівкою чи рушником та лишіть підходити впродовж 30−40 хвилин.

Обсмажуйте оладки на розігрітій з олією сковороді з обох боків до рум’яності. Готові оладки складайте на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.

Подавайте оладки зі сметаною чи будь-якими топінгами або соусами.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X