Замість м’яса та риби. 4 ситні та прості страви з бобових

12 березня, 02:40
Паштет можна зробити із сочевиці (Фото:nata_vkusidey/depositphotos.com)

Паштет можна зробити із сочевиці (Фото:nata_vkusidey/depositphotos.com)

Бобові можуть стати чудовим замінником м’яса чи риби, бо містять багато білку.

Оскільки нут, горох і сочевиця – ті продукти, які все ще можна знайти на прилавках багатьох магазинів, пропонуємо вам кілька рецептів із бобовими в головній ролі. До того ж, вони можуть тимчасово замінити м'ясо, при цьому не поступаючись кількістю білка.

Відео дня

Горохові оладки

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням

Приготування:

Замочіть горох на кілька годин, можна на ніч.

Злийте воду, залийте окропом (близько 2,5-3 ст.) і варіть 40 хвилин. Наприкінці посоліть.

Злийте воду, перекладіть горох у блендер і збийте разом з яйцями та довільно нарізаною цибулею. Потім додайте майонез і всипте борошно. Ретельно перемішайте, за бажанням додайте спеції та зелень.

Обсмажуйте оладки на олії до золотистої скоринки.

Паштет із сочевиці

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона - 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Волоські горіхи - 30-40 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Часник сушений - 1 щіпка
  • Сіль, перець, кріп - за смаком

Приготування:

Промийте сочевицю, залийте водою у співвідношенні 1:3 і варіть 20-25 хвилин, доки вона не розвариться.

У цей час наріжте невеликими шматочками моркву та цибулю, обсмажте на олії до м'якості о 5 хвилин).

Помістіть у блендер сочевицю, засмажку, м'яке масло, горіхи і спеції та перебийте до однорідної консистенції.

Їсти краще холодним.

Буряковий крем-суп із нутом

Інгредієнти:

  • Буряк - 350 г
  • Нут - 100 г
  • Вершки - 100 мл
  • Цибуля ріпчаста - 50 г
  • Паприка, хмелі-сунелі, куркума, карі, кориця – по 0,5 ч.л. (за наявністю)
  • Вода (або овочевий бульйон) - 700 мл

Приготування:

Замочіть на ніч нут. Потім злийте воду і відваріть протягом 30 хвилин у новій воді.

У цей час наріжте довільними невеликими шматочками цибулю та буряк і обсмажте їх у глибокій сковорідці або каструлі протягом 8 хвилин. Додайте половину спецій.

Залийте буряк водою або бульйоном і варіть 35 хвилин.

Коли буряк стане м'яким, перелийте весь вміст у блендер і перебийте до кремової консистенції. Додайте вершки і добре розмішайте.

Перемістіть зварений нут у сковорідку і обсмажуйте з другою половиною спецій протягом 10-13 хвилин.

Розлийте суп по тарілках і викладіть смажений нут.

Сочевиця з печерицями

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена - 1 ст.
  • Печериці - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

Приготування:

Промийте сочевицю, залийте 2 склянками води та варіть близько 20-25 хвилин.

У цей час обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю та часник. Потім додайте до них натерту на великій тертці моркву і смажте ще 3-5 хвилин.

Наріжте тонкими пластинками гриби і додайте до овочів. Смажте все разом близько 10 хвилин.

Потім змішайте на сковороді відварену сочевицю з грибною засмажкою і, за бажанням, обсмажте все ще до 5 хвилин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X