З варенням із абрикосів з горіхами. Рецепт оладок на кефірі від Євгена Клопотенка
Один із класичних, простих сніданків — оладки на кефірі за рецептом Євгена Клопотенка.

Рецептів ідеального сніданку може бути багато. Один із найпопулярніших - це оладки на кефірі. Вони виходять дуже пишними і повітряними. Пропонуємо приготувати оладки за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Оладки за рецептом автора онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар виходять не солодкими - в самому тісті немає багато цукру, так як подають їх із абрикосовим варенням з горіхами. Спробуйте і ви будете в захваті від цього смаку. Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування. Клопотенко отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах. Всі його рецепти максимально прості.
Як приготувати оладки на кефірі?
Складові:
- Кефір - 300 мл
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 1 ст. л.
- Цукор ванільний - 10 г
- Борошно пшеничне - 200 г
- Сода - 0,5 ч. л.
- Олія - 3-5 ст. л.
- Сіль - дрібка
Для варення:
- Абрикоси (свіжі або заморожені) - 500 г
- Цукор - 250 г
- Волоські горіхи - 50-75 г
Для тіста налийте в миску кефір і додайте яйце. Перемішайте віночком. Потім додайте в миску сіль, цукор і ванільний цукор. Далі додайте соду і знову все добре перемішайте віночком.
Додайте борошно і ще раз добре перемішайте. У тісті не повинно залишитися грудочок. За консистенцією воно повинно бути густим, але при цьому стікати з віночка. Накрийте миску харчовою плівкою і відставте замішане тісто на 20-25 хвилин.
За цей час зваріть абрикосове варення з волоськими горіхами. У сотейник перекладіть абрикоси, розрізані навпіл. Засипте абрикоси цукром. Додайте подрібнені волоські горіхи і варіть 20 хвилин на середньому вогні.
Тісто вже стабілізувалося і можна приступати до смаження оладок. Сковороду розігрійте з невеликою кількістю олії. Викладайте на сковорідку по 1 ст. л. тіста. Смажте оладки по 1 хвилині з кожної сторони до красивого рум'яного кольору.
Подавайте оладки з абрикосовим варенням.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life