«У нас оладки лишилися, будете?». Рецепт оладок від Євгена Клопотенка до зворушливого відео з Балаклії

15 вересня, 03:53
Євген Клопотенко додає в тісто яблука, а подає оладки із родзинками (Фото:tycoon / depositphotos.com)

Євген Клопотенко додає в тісто яблука, а подає оладки із родзинками (Фото:tycoon / depositphotos.com)

Кулінарний експерт поділився рецептом, розчулившись відео зі звільненої Харківщини.

«Чесно, я не пам’ятаю, щоб колись ревів через оладки. Але вчора ревів. Бляха, скільки у цій фразі сили, вдячності і турботи. У цій фразі і є наша нація. Мені здається, що після відео з Балаклії всі українці мають приготувати оладки. І не для себе навіть. А от так от взяти і піти до сусідів чи друзів та пригостити. Бо їжа іноді - не просто їжа. І я не втомлюся вас у цьому переконувати. Їжа — це завжди символ того, що ми проживаємо у певний час. Їжа — це енергія життя, любові і віри. Тож давайте зробимо оладки, будь ласка», — написав Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт оладок з яблуками

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 250 мл кефіру
  • 2 яблука
  • 160 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • олія
  • родзинки

Приготування:

Просійте борошно в глибоку миску, додайте до нього кефір, яйця, цукор, розпушувач та дрібку солі, перемішайте до однорідності.

На середній тертці натріть яблука та додайте в тісто, гарно перемішайте.

Обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків на розігрітій в сковороді олії.

Перед подачею посипте родзинками.

Смачного!

https://www.youtube.com/watch?v=4aQ3aD5be2U&ab_channel=%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D1%96%D0%BE%D0%9D%D0%92
Показати ще новини
Радіо НВ
X