Час зелені. Сезонні оладки за рецептом шефа Йотама Оттоленгі

20 травня 2020, 02:46

Трав’яні оладки з міксу зелені за рецептом відомого шеф-кухаря Йотама Оттоленгі.

Якщо у вас в холодильнику залишилася невикористана зелень, пропонуємо приготувати смачні і корисні іранські трав’яні оладки. Подають такі оладки з соусом тахіні, сметаною, йогуртом або іншими зеленими соусами. Наприклад, із зелені можна приготувати гострий соус схуг, київський песто або мексиканський соус гуакамоле. Рецептом оладок поділився легендарний лондонський шеф-кухар ізраїльського походження, автор кулінарних бестселерів Йотам Оттоленгі.

Відео дня

Як приготувати оладки з зелені?

Складові:

  • 40 г кропу
  • 40 г базиліку
  • 40 г кінзи
  • 1,5 ч. л. меленого кмину
  • 50 г свіжих панірувальних сухарів
  • 3 ст. л. барбарису (або смородини)
  • 25 г волоських горіхів
  • 8 великих яєць
  • 60 мл соняшникової олії
  • 0,5 ч. л. солі

Кріп, базилік і кінзу дрібно наріжте. Волоські горіхи злегка підсмажте і наріжте середніми шматочками. Яйця збийте. Додайте до нарізаної зелені мелений кмин, панірувальні сухарі, барбарис, волоські горіхи, сіль і яєчну суміш. Добре перемішайте всі інгредієнти.

Розігрійте 2 ст. л. олії на великій антипригарній сковороді і поставте на середній вогонь. Після того, як олія нагріється, викладіть на сковороду тісто для 4 оладок. Смажте по 1−2 хвилини з кожного боку, до хрусткого і золотисто-коричневого кольору.

Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія, і продовжуйте готувати інші оладки.

Подавайте оладки із зелені теплими або кімнатної температури.

Показати ще новини
Радіо NV
X