Час зелені. Сезонні оладки за рецептом шефа Йотама Оттоленгі
Трав’яні оладки з міксу зелені за рецептом відомого шеф-кухаря Йотама Оттоленгі.
Якщо у вас в холодильнику залишилася невикористана зелень, пропонуємо приготувати смачні і корисні іранські трав’яні оладки. Подають такі оладки з соусом тахіні, сметаною, йогуртом або іншими зеленими соусами. Наприклад, із зелені можна приготувати гострий соус схуг, київський песто або мексиканський соус гуакамоле. Рецептом оладок поділився легендарний лондонський шеф-кухар ізраїльського походження, автор кулінарних бестселерів Йотам Оттоленгі.
Як приготувати оладки з зелені?
Складові:
- 40 г кропу
- 40 г базиліку
- 40 г кінзи
- 1,5 ч. л. меленого кмину
- 50 г свіжих панірувальних сухарів
- 3 ст. л. барбарису (або смородини)
- 25 г волоських горіхів
- 8 великих яєць
- 60 мл соняшникової олії
- 0,5 ч. л. солі
Кріп, базилік і кінзу дрібно наріжте. Волоські горіхи злегка підсмажте і наріжте середніми шматочками. Яйця збийте. Додайте до нарізаної зелені мелений кмин, панірувальні сухарі, барбарис, волоські горіхи, сіль і яєчну суміш. Добре перемішайте всі інгредієнти.
Розігрійте 2 ст. л. олії на великій антипригарній сковороді і поставте на середній вогонь. Після того, як олія нагріється, викладіть на сковороду тісто для 4 оладок. Смажте по 1−2 хвилини з кожного боку, до хрусткого і золотисто-коричневого кольору.
Перекладіть оладки на паперовий рушник, щоб вбралася зайва олія, і продовжуйте готувати інші оладки.
Подавайте оладки із зелені теплими або кімнатної температури.