Спаржа, окрошка та полента. Три сезонні рецепти від Євгена Клопотенка

12 травня 2022, 02:25
Для заправки окрошки Євген Клопотенко змішує сметану, квас та кефір (Фото:Влад Нагорний)

Для заправки окрошки Євген Клопотенко змішує сметану, квас та кефір (Фото:Влад Нагорний)

За інструкціями гастроексперта можна приготувати чудову вечерю із сезонних продуктів.

Чим ближче літо, тим більше хочеться легких страв зі свіжими нотками. У середині травня можна сміливо розпочинати сезон спаржі та холодних супів, до яких чудово підійде пікантна полента з сиром.

Відео дня

Рецепт спаржі з соусом бешамель

Складові:

  • 500 г спаржі
  • 30 г вершкового масла
  • сік чверті лимона
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • 30 г вершкового масла
  • 30 г борошна
  • 300 мл молока
  • сіль за смаком
  • дрібка мускатного горіха
Влад Нагорний
Фото: Влад Нагорний

Приготування:

Промийте спаржу, відріжте 2 см від ніжки, очистіть ще кілька см. Відправте варитися в підсолену воду на 1 хвилину.

Потім перекладіть спаржу на сковорідку з вершковим маслом і обсмажте протягом 1 хвилини.

У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте борошно, постійно помішуючи. Потім залийте молоко і постійно активно мішайте вінчиком, поки соус не загусне. Слідкуйте, щоб у соусі не було грудочок. Насамкінець посоліть, додайте мускатний горіх, перемішайте та полийте готову спаржу прямо в тарілці.

Рецепт поленти з сиром

Складові:

  • 300 г кукурудзяної крупи
  • 8 в'ялених томатів
  • 1 зубчик часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 185 г сиру
  • 3 гілочки базиліка
  • 600 мл води
  • сіль та перець за смаком
Влад Нагорний
Фото: Влад Нагорний

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180С.

З'єднайте в сотейнику крупу та воду, додайте часник. Варіть на невеликому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи, поки полента не стане однорідною. Дістаньте часник.

Наріжте томати тонкими смужками, сир подрібніть на великій тертці. Додайте сир і томати до поленти та добре перемішайте.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом, викладіть поленту та рівномірно розподіліть по формі. Потім змастіть зверху ще 10 г вершкового масла для скоринки.

Випікайте поленту 30 хвилин, перед подачею прикрасьте базиліком.

Рецепт окрошки

Складові:

  • 4 свинячих ребра
  • 1 яйце
  • 2-3 огірки
  • 250 г редиски
  • 1 стебло цибулі
  • 1 стебло селери (за бажанням)
  • 8 гілочок кропу
  • сіль та перець за смаком

Для заправки:

  • 300 г квасу світлого
  • 200 г сироватки або кефіру
  • 100 г сметани
  • 1 ч. л. американської гірчиці
  • сіль за смаком
Влад Нагорний
Фото: Влад Нагорний

Приготування:

Запечіть ребра протягом 30-40 хвилин при температурі 180С. Зачекайте, поки ребра охолонуть, зніміть з них м'ясо і дрібно наріжте.

Відваріть яйце протягом 10 хвилин, овочі очистіть і дрібно наріжте. Якщо хочете, щоб вони пустили сік, приправте їх сіллю. Дрібно наріжте кріп.

Змішайте в сотейнику всі інгредієнти для заправки, додайте до них інші інгредієнти та відправте в холодильник мінімум на годину.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X