По-фінськи. Рецепт хрустких огірків на зиму

8 червня, 02:38
Огірки у цьому рецепті нарізаються великими брусками (Фото:Milly7/depositphotos.com)

Огірки у цьому рецепті нарізаються великими брусками (Фото:Milly7/depositphotos.com)

Щоб приготувати такі огірки, вам знадобиться не більше 30 хвилин.

Сезон консервації вже почався, і разом із ягідними джемами його відкривають огірки. За цим фінським рецептом огірки виходять хрусткими та соковитими, а смак ідеально балансує між солодким і солоним.

Відео дня

Рецепт консервованих огірків по-фінськи

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 2 л води
  • 4 ст.л. солі
  • 260 г цукру
  • 330 мл оцту 6%
  • 1,5 ч.л. насіння гірчиці
  • 2 шт. лаврового листа

Приготування:

Налийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор, гірчицю та лавровий лист. Закип’ятіть.

У цей час наріжте огірки крупними брусками. Коли вода закипить влийте оцет і знову дайте закипіти.

Додайте в маринад огірки і варіть 3−5 хвилин, поки вони не змінять колір. Потім розкладіть огірки по стерилізованих банках, залийте маринадом, щільно закрийте чи закатайте і лишіть остигати в темному місці.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X