Незвичайна заготівля. Як приготувати пряну консервовану ікру з огірків

17 липня, 04:46
Як приготувати пряну та освіжаючу ікру з огірків (Фото:unsplash)

Як приготувати пряну та освіжаючу ікру з огірків (Фото:unsplash)

Ділимося незвичайним рецептом консервації огірків на зиму.

Для консервації найкраще підходять стиглі, хрусткі, однакового розміру плоди. Проте для цього рецепту ідеально підійдуть перзрілі огірки, які, наприклад, не підійшли для інших видів консервації.

Відео дня

Ікра з огірків — рецепт

Інгредієнти:

  • огірки — 1 кг;
  • цибуля — 300 г;
  • солодкий перець — 300 г;
  • морква — 300 г;
  • помідори — 300 г;
  • часник — 1 головка;
  • томатна паста — 2 ст. л;
  • сіль — 1 ст. л;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • оцет 9% - 2 ст. л.

Приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиком та обсмажити у кастрюлі з товстим дном на олії до золотистості. Потім додати нарізаний соломкою болгарський перець і на сильному вогні обсмажити 2−3 хвилини. Додати натерту моркву та готувати ще 3 хв.
  2. У блендері перебити свіжі помідори. У каструлі сформувати невелике заглиблення, додати томатну пасту та прогріти на вогні рівно 2 хвилини, а потім додати перебиті томати.
  3. Огірки натерти на тертці. Додати у кастрюлю сіль, цукор, огірки, ретельно перемішати та тушити протягом 15 хв.
  4. Після цього додати дрібно натертий часник, влити оцет та тушити ще п’ять хвилин та зняти з вогню.
  5. Завчасно потрібно простерилізувати скляні банки. Розкласти у суху тару приготовану ікру, закрутити кришками, перевернути дном догори та залишити до охолодження.
  6. Зберігати консервацію варто у темному місці за кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гостру кабачкову ікру через м’ясорубку за гразинським рецептом, а також як приготувати кабачкову ікру у мультиварці.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X