Від Дачі до Тавернетти. Експерти назвали НВ сім найкращих ресторанів Одеси

25 вересня 2021, 12:50

Журнал НВ називає Топ-7 ресторанів Одеси, які увійшли до списку Топ-100 найкращих ресторанів України.

У переліку нижче найкращі одеські ресторани ранжовані відповідно до оцінок 80 експертів — рестораторів, гастрокритиків та керівників компаній. Декілька закладів розділили місця, оскільки набрали однакову кількість балів.

Відео дня

1. Дача

Адреса: Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 650 грн

Кухня: локальна

В один із найстаріших закладів ресторатора Савви Лібкіна на Французькому бульварі приходять за правильним одеським форшмаком, фірмовою баклажановою ікрою та справжньою чорноморською тюлечкою. У меню є всі надбання локальної кухні, рецептуру яких за роки роботи місцеві кухарі відточили до ідеалу. А оскільки Дача працює на території відреставрованої старовинної садиби, її візитівкою є усамітнені столи в парковій зоні, мальовничий фонтан та власний мінізоопарк.

2. YUG

Адреса: пров. Маячний, 15

Середній чек: 500 грн

Кухня: мультинаціональна

Головна перлина цього закладу — панорамна тераса з дерева та скла, з якої відкривається надзвичайний вид на море. Що стосується гастрономічних переваг, то тут подають дари Чорного і Середземного морів, м’ясні страви з Грузії й Балкан, а найкращі вина везуть з Італії й півдня Франції.

3−4. Bernardazzi

Адреса: вул. Буніна, 15

Середній чек: 750 грн

Кухня: мультинаціональна

Квітучий внутрішній дворик ресторану Bernardazzi став своєрідним must see серед одеських гостролокацій. Але передусім сюди приходять посмакувати вишукане вино: місцева карта має більш як сотню сторінок, а винна кімната регулярно отримує престижні міжнародні нагороди за різноманіття асортименту.

3−4. Тавернетта

Адреса: вул. Катерининська, 45

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

Ще один заклад Савви Лібкіна, де знають все про домашню італійську пасту в будь-яких її видах. Тому в меню окрім звичних карбонари та лазаньї є ще дюжина інших видів: великі равіолі гранде з креветкою та маскарпоне, фарширована паста джирасоле з куркою в шалфейному соусі, італійські пельмені аньолоті з кроликом, пласкі спагеті лінгвіні з рожевим сиром та білими грибами. Популярна закуска ресторану — італійський коржик пьядіна з різними начинками на кшталт прошуто з моцарелою або козячого сиру зі шпинатом.

5−6. Fratelli

Адреса: вул. Грецька, 17

Середній чек: 800 грн

Кухня: італійська

На кухні Fratelli панують два принципи: виняткова натуральність італійських продуктів та екологічний підхід у їх приготуванні. Завдяки цьому, запевняють ідеологи закладу, вдалося домогтися максимальної смакової автентичності пасти з пюре з кальмарів, класичного філе доради по‑сицилійськи та справжньої неаполітанської піци.

5−6. Lou Lou

Адреса: вул. Катерининська, 6

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

В Одесі є гарна традиція — снідати в бістро у стилі паризького шику. Ранкове меню тут складається з більш як 30 страв на основі яєць та здоби, серед яких чимало дивних поєднань: круасан із томленою щічкою, солоні сирники з грецьким йогуртом, авокадо-тост із креветкою та полуницею або ж омлет із карамелізованою морквою та паростками кукурудзи.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

7. Monica Pinza Pasta Bar

Адреса: вул. Катерининська, 23

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська

Перше, що вражає на самому порозі, — строкатий декор двоповерхового ресторану з вінтажними сходами та велетенською кришталевою люстрою. Страви тут подаються на розписному італійському посуді, а бокали з просекко чи вином дбайливо підписують для кожного гостя. У меню є великі піци, маленькі пінци, пасти та равіолі за більш як демократичними цінами, а в барній карті особливої уваги заслуговує домашній лікер лімончело у кремовому варіанті.

Читайте повну версію Топ-100 найкращих ресторанів України в новому випуску журналу НВ — № 35 від 23 вересня 2021 року

Редактор: Інна Семенова
Показати ще новини
Радіо НВ
X