Всесвітній день нутелли. Сім рецептів страв із шоколадної пасти

Нутелла може стати як топінгом, так і повноцінним компонентом десертів (Фото:atharva whaval / unsplash)
5 лютого у світі відзначається День нутелли. Розповідаємо, у компанії яких страв можна відзначити це солодке свято.
Нутелла, горіхова паста з какао, була створена в 1940 році, і з того часу є улюбленицею і дітей, і дорослих. У 2007 році з ініціативи Сари Россо, американської блогерки та фанатки нутелли, у світі почали відзначати день цієї шоколадно-горіхової пасти. Ми зібрали кілька цікавих рецептів із нутеллою в головній ролі.
Рецепти з нутелли
Найпростіший варіант використання шоколадно-горіхової пасти — у вигляді топінгу для млинців, оладок, тостів або круасанів.
Ще один простий зимовий рецепт — гарячий шоколад з нутелли, який готується набагато простіше, ніж звичайний.
Нутеллу часто використовують у чизкейках, адже вона надає торту приємної консистенції. Такий шоколадний чизкейк можна приготувати за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.
Також нутелла чудовий компонент для тортів, які не потребують випічки, наприклад десерту з печива Орео, вершків та шоколадної пасти від Ольги Сумської.
Кошики з нутелли
Інгредієнти:
- 1 банка згущеного молока
- 1 ст. нутелли
- 2 ч.л. какао порошку
- 2 ч.л. кокосової олії
- Велика морська сіль для посипання
- Кулінарний спрей або олія
- Паперові формочки для капкейків
Приготування:
Розставте паперові формочки на деко, збризніть їх кулінарним спреєм або олією.
У великій мисці змішайте згущене молоко та нутеллу. Поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 20 секунд і добре перемішайте. Додайте какао-порошок та кокосове масло і знову перемішайте до однорідності.
Вилийте суміш у формочки для кексів і посипте морською сіллю.
Поставте в холодильник для застигання на 2−3 години або в морозилку на 30 хвилин.
Листкові кекси з брі та нутеллою
Інгредієнти:
- 1 уп. листкового тіста
- 200 г сиру Брі
- ¼ ст. нутелли
- 1 ст. полуниці або інших ягід
Приготування:
Розігрійте духовку до 190 °C.
Змастіть форми для кексів олією.
Розкачайте тісто та наріжте квадратами. Покладіть кожен у форму для кексів.
Наріжте брі на невеликі квадрати близько 2 см і помістіть кожен шматочок тіста в окрему форму. Зверху покладіть трохи нутелли та маленьку ложку нарізаної полуниці або інших ягід.
Випікайте, доки тісто не стане рум’яним, а сир не розплавиться. Це триватиме близько 10−12 хвилин.
Подавайте теплими.
Енергетичні шоколадні батончики
Інгредієнти:
- 1 ст. вівсяних пластівців
- ½ ст. рисових пластівців або тертого кокосу
- ½ ст. нутелли
- ¼ ст. арахісової пасти
- ½ ст. меленого льону
- 1/3 ст. меду
- 1 ст. кокосової олії
- 1 ч. л. ванілі
- ½ ст. шоколадної крихти
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти.
Скачайте суміш у невеликі кульки приблизно по 1 столовій ложці кожен. Викладіть кульки на аркуш пергаментного паперу.
Поставте у холодильник для застигання.
Смачного!
Брауні з нутеллою
Інгредієнти:
- 1/3 ст. розм’якшеного вершкового масла
- ½ ст. коричневого цукру
- 2 яйця
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 1 ст. + 3 ч.л. нутелли
- ½ ч.л. солі
- 2/3 ст. борошна
- 2/3 ст. шоколадної крихти
- Велика сіль для прикраси
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть форму для випікання пергаментним папером.
Збийте міксером вершкове масло та цукор на швидкості трохи вище середнього до отримання однорідної кремоподібної маси (близько 2 хвилин).
Додайте яйця та ванільний екстракт, збийте до однорідності. Додайте 1 склянку нутелли та сіль. Перемішайте до однорідності та пишності. Додайте борошно, перемішайте, потім додайте шоколадні крихти.
Вилийте тісто в форму для випічки. Зверху додайте 3 ч.л. нутелли, використовуючи столовий ніж, розподіліть нутеллу по поверхні десерту і посипте зверху великою сіллю.
Випікайте брауні 30−35 хвилин. Дістаньте з духовки і залиште остигати на решітці. Коли десерт охолоне, наріжте на квадрати та насолоджуйтесь.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life