Всесвітній день нутелли. Сім рецептів страв із шоколадної пасти

5 лютого, 05:02
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Нутелла може стати як топінгом, так і повноцінним компонентом десертів (Фото:atharva whaval / unsplash)

Нутелла може стати як топінгом, так і повноцінним компонентом десертів (Фото:atharva whaval / unsplash)

5 лютого у світі відзначається День нутелли. Розповідаємо, у компанії яких страв можна відзначити це солодке свято.

Нутелла, горіхова паста з какао, була створена в 1940 році, і з того часу є улюбленицею і дітей, і дорослих. У 2007 році з ініціативи Сари Россо, американської блогерки та фанатки нутелли, у світі почали відзначати день цієї шоколадно-горіхової пасти. Ми зібрали кілька цікавих рецептів із нутеллою в головній ролі.

Відео дня

Рецепти з нутелли

Найпростіший варіант використання шоколадно-горіхової пасти — у вигляді топінгу для млинців, оладок, тостів або круасанів.

Ще один простий зимовий рецепт — гарячий шоколад з нутелли, який готується набагато простіше, ніж звичайний.

Нутеллу часто використовують у чизкейках, адже вона надає торту приємної консистенції. Такий шоколадний чизкейк можна приготувати за рецептом Ектора Хіменеса-Браво.

Також нутелла чудовий компонент для тортів, які не потребують випічки, наприклад десерту з печива Орео, вершків та шоколадної пасти від Ольги Сумської.

Кошики з нутелли

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока
  • 1 ст. нутелли
  • 2 ч.л. какао порошку
  • 2 ч.л. кокосової олії
  • Велика морська сіль для посипання
  • Кулінарний спрей або олія
  • Паперові формочки для капкейків

Приготування:

Розставте паперові формочки на деко, збризніть їх кулінарним спреєм або олією.

У великій мисці змішайте згущене молоко та нутеллу. Поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 20 секунд і добре перемішайте. Додайте какао-порошок та кокосове масло і знову перемішайте до однорідності.

Вилийте суміш у формочки для кексів і посипте морською сіллю.

Поставте в холодильник для застигання на 2−3 години або в морозилку на 30 хвилин.

Листкові кекси з брі та нутеллою

Інгредієнти:

  • 1 уп. листкового тіста
  • 200 г сиру Брі
  • ¼ ст. нутелли
  • 1 ст. полуниці або інших ягід

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 °C.

Змастіть форми для кексів олією.

Розкачайте тісто та наріжте квадратами. Покладіть кожен у форму для кексів.

Наріжте брі на невеликі квадрати близько 2 см і помістіть кожен шматочок тіста в окрему форму. Зверху покладіть трохи нутелли та маленьку ложку нарізаної полуниці або інших ягід.

Випікайте, доки тісто не стане рум’яним, а сир не розплавиться. Це триватиме близько 10−12 хвилин.

Подавайте теплими.

Енергетичні шоколадні батончики

Інгредієнти:

  • 1 ст. вівсяних пластівців
  • ½ ст. рисових пластівців або тертого кокосу
  • ½ ст. нутелли
  • ¼ ст. арахісової пасти
  • ½ ст. меленого льону
  • 1/3 ст. меду
  • 1 ст. кокосової олії
  • 1 ч. л. ванілі
  • ½ ст. шоколадної крихти

Приготування:

Змішайте всі інгредієнти.

Скачайте суміш у невеликі кульки приблизно по 1 столовій ложці кожен. Викладіть кульки на аркуш пергаментного паперу.

Поставте у холодильник для застигання.

Смачного!

Брауні з нутеллою

Інгредієнти:

  • 1/3 ст. розм’якшеного вершкового масла
  • ½ ст. коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ст. + 3 ч.л. нутелли
  • ½ ч.л. солі
  • 2/3 ст. борошна
  • 2/3 ст. шоколадної крихти
  • Велика сіль для прикраси

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть форму для випікання пергаментним папером.

Збийте міксером вершкове масло та цукор на швидкості трохи вище середнього до отримання однорідної кремоподібної маси (близько 2 хвилин).

Додайте яйця та ванільний екстракт, збийте до однорідності. Додайте 1 склянку нутелли та сіль. Перемішайте до однорідності та пишності. Додайте борошно, перемішайте, потім додайте шоколадні крихти.

Вилийте тісто в форму для випічки. Зверху додайте 3 ч.л. нутелли, використовуючи столовий ніж, розподіліть нутеллу по поверхні десерту і посипте зверху великою сіллю.

Випікайте брауні 30−35 хвилин. Дістаньте з духовки і залиште остигати на решітці. Коли десерт охолоне, наріжте на квадрати та насолоджуйтесь.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X