Нова їжа міста. У Києві біля Річкового вокзалу відкрилася БУХТА food station

6 травня 2019, 14:36

На минулих вихідних у будівлі Річкового вокзалу відкрився новий столичний фуд-хол - БУХТА food station. А сам вокзал, що давно пустував, перетворився на арт-галерею.

«Культурна» частина проекту - Бухта Art Space - відкрилася за тиждень до офіційного старту нового фуд-холу вуличної їжі біля Поштової площі. В рамках першої виставки RENOVATION в тривалий час закритій від відвідувачів будівлі Річкового вокзалу свої роботи представили Maryna Eduardivna, Віталій Святець, Людмила Раштанова, Едуард Потапенко, Сергій Корнієвський, VarrIng, Вероніка Чередниченко, арт-колектив Gellar (Влад Повельскій, Данило Нікітенко, Антон Костенко, Дмитро Губернатенко), Андрій Калько, Олександр Моргацький, Vitaliy-Teo Dmytruk.

Відео дня

Андрій Баштовий / The Village
Фото: Андрій Баштовий / The Village

"Основний момент, який червоною ниткою пронизує ідейну складову проекту RENOVATION, це поєднання в одному просторі робіт, що вийшли з двох кардинально різних реальностей. У виставці нашаровуються й органічно взаємодіють між собою дві часові площини: модернізм 60-х і сучасне мистецтво, яке демонструє тенденції сьогоднішнього дня», - розповіла кураторка виставки Дарина Біленко.

За словами засновника проекту БУХТА food station Романа Тугашева, надалі арт-складова буде включати освітні заходи, презентації книг, музичні вечори, нові виставки, які допоможуть вдихнути нове життя в Річковий вокзал і набережну.

За тиждень, 4-5 травня, прийшов час відкрити гастрономічну частину БУХТИ - фуд-корт під відкритим небом, спроектований за прикладом схожих місць на набережних європейських міст.

Роман Тугашев, БУХТА food station / Facebook
Фото: Роман Тугашев, БУХТА food station / Facebook

БУХТА food station - це розташовані на площі 1500 кв метрів 17 контейнерів зі стріт-фудом, 4 бари і лаунж-зона з видом на набережну Дніпра. Зокрема, тут можна з'їсти їжу від закладів-улюбленців гостей фестивалю Вулична їжа (ще один проект Тугашева), а також інших «смачних» закладів.

Сьогодні біля Річкового вокзалу працюють Bistro Bistro, Black Burger, Vertuta, Маца и устрицы, The L.I.B.L. BBQ&fries, Kitaika, Одесский привоз, KHU YUM, Meat Story, Справжні Чебуреки, Реберня, Smoked Mexico, Мясо & Lavash, Wok Factory, Bali Spot, Bimbo кава&more, а також бари Finlandia і Jack Daniels.

«Хлопці, ну коли такий авокадо тост був на набережній? Шаурма, хот-доги, просекко й устриці. Ребра bbq, в'єтнамська і китайська, бургери, хумусна, чуррос, шашлик, флет, мексиканська, крафт. Чекаємо всіх», - написав Тугашев в своєму Facebook в день відкриття.

Зараз БУХТА працює в тестовому режимі: з 11:00 до 22:00 в будні і з 11:00 до останніх гостей у вихідні.


Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X