Під ніжним соусом з шавлією. Як приготувати гарбузові ньокі
Кулінар і автор англомовного блогу Pinch of Yum розповіла, як приготувати гарбузові галушки з соусом з п’яти інгредієнтів, які вразять вас.
В осінній сезон гарбуза ми звикли готувати ароматні пироги та крем-супи. Однак гарбузове меню може бути набагато більш різноманітним, наприклад, з цього яскравого плода можна приготувати ніжні ньокі, італійський аналог галушок.
«Чесно кажучи, це надто добре, щоб бути законним. Ми тут порушуємо закон? Тому що здається, що так», — пише автор рецепта Ліндсі Остром.
Рецепт гарбузових галушок
Інгредієнти
Гарбузові ньокі:
- 1 середня червона картоплина для запікання
- 1 ст. гарбузового пюре
- 1 яйце
- 1,75 склянки борошна (за необхідності - більше)
- 1 ч.л. солі
- 2 ст.л. вершкового масла
Соус:
- 2 ст.л. вершкового масла
- кілька листочків шавлії
- роздавлений зубчик часнику
- 1 ст.л. борошна
- 1 ст.л. жирних вершків для збивання
- ½ ст. крахмальної води (залишки від кип’ятіння ньокі)
- пармезан для подачі

Приготування:
Запечіть картоплю та зніміть з неї шкірку. Дайте їй трохи охолонути, а потім натріть її на дрібній тертці, поки у вас не вийде десь півтори склянки картопляних «крихт».
Для тіста змішайте картоплю з гарбузовим пюре. Відміряйте борошно, висипте його на чисту поверхню та викладіть суміш картоплі та гарбуза в центр. Зробіть заглиблення та розбийте в нього яйце. Зверху посипте сіллю. Збийте яйце виделкою, а потім руками змішайте всі інгредієнти в тісто. Не вимішуйте тісто занадто довго, воно буде готове, коли ви зможете сформувати з нього єдину кулю.
Щоб зробити самі ньокі, відрізайте шматочки від тіста та розкачуйте кожен в довгу «мотузку». Потім розріжте її на невеликі шматочки та складайте ньокі на тарілку, попередньо посипаючи борошном, щоб вони не злипалися.
Коли всі ньокі будуть готові, поставте на вогонь велику каструлю з водою та доведіть до кипіння. Обережно, по одному, додайте у воду ньокі. Можливо, усі відразу не помістяться, тому вам доведеться варити їх партіями. Коли ньокі спливуть, діставайте їх з каструлі (воду не зливайте, вона знадобиться для соусу).

Потім розтопіть масло у великій неглибокій сковороді, бажано з антипригарним покриттям, і обсмажте ньокі, щоб одна сторона стала злегка хрусткою, а інша залишалася м’якою. Зніміть їх зі сковороди та відкладіть, поки будете готувати соус.
Щоб приготувати соус у ту ж сковороду додайте вершкове масло, листя шавлії та зубчик часнику. Дайте часнику та шавлії протушкувати кілька хвилин на слабкому вогні. Коли листя стане хрустким, зніміть його з вогню. Також приберіть часник.
Потім всипте борошно та добре перемішайте, щоб не було грудочок, потім додайте жирні вершки і теж перемішайте. Повільно додайте воду з-під галушок, постійно помішуючи, щоб отримати соус бажаної консистенції.
Коли соус буде готовий, додайте на сковороду ньокі, тушкуйте їх в соусі пару хвилин і подавайте з листям шавлії та тертим пармезаном.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.