Під ніжним соусом з шавлією. Як приготувати гарбузові ньокі

18 жовтня 2021, 04:33

Кулінар і автор англомовного блогу Pinch of Yum розповіла, як приготувати гарбузові галушки з соусом з п’яти інгредієнтів, які вразять вас.

В осінній сезон гарбуза ми звикли готувати ароматні пироги та крем-супи. Однак гарбузове меню може бути набагато більш різноманітним, наприклад, з цього яскравого плода можна приготувати ніжні ньокі, італійський аналог галушок.

Відео дня

«Чесно кажучи, це надто добре, щоб бути законним. Ми тут порушуємо закон? Тому що здається, що так», — пише автор рецепта Ліндсі Остром.

Рецепт гарбузових галушок

Інгредієнти

Гарбузові ньокі:

  • 1 середня червона картоплина для запікання
  • 1 ст. гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 1,75 склянки борошна (за необхідності - більше)
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. вершкового масла

Соус:

  • 2 ст.л. вершкового масла
  • кілька листочків шавлії
  • роздавлений зубчик часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. жирних вершків для збивання
  • ½ ст. крахмальної води (залишки від кип’ятіння ньокі)
  • пармезан для подачі
pinchofyum.com
Фото: pinchofyum.com

Приготування:

Запечіть картоплю та зніміть з неї шкірку. Дайте їй трохи охолонути, а потім натріть її на дрібній тертці, поки у вас не вийде десь півтори склянки картопляних «крихт».

Для тіста змішайте картоплю з гарбузовим пюре. Відміряйте борошно, висипте його на чисту поверхню та викладіть суміш картоплі та гарбуза в центр. Зробіть заглиблення та розбийте в нього яйце. Зверху посипте сіллю. Збийте яйце виделкою, а потім руками змішайте всі інгредієнти в тісто. Не вимішуйте тісто занадто довго, воно буде готове, коли ви зможете сформувати з нього єдину кулю.

Щоб зробити самі ньокі, відрізайте шматочки від тіста та розкачуйте кожен в довгу «мотузку». Потім розріжте її на невеликі шматочки та складайте ньокі на тарілку, попередньо посипаючи борошном, щоб вони не злипалися.

Коли всі ньокі будуть готові, поставте на вогонь велику каструлю з водою та доведіть до кипіння. Обережно, по одному, додайте у воду ньокі. Можливо, усі відразу не помістяться, тому вам доведеться варити їх партіями. Коли ньокі спливуть, діставайте їх з каструлі (воду не зливайте, вона знадобиться для соусу).

pinchofyum.com
Фото: pinchofyum.com

Потім розтопіть масло у великій неглибокій сковороді, бажано з антипригарним покриттям, і обсмажте ньокі, щоб одна сторона стала злегка хрусткою, а інша залишалася м’якою. Зніміть їх зі сковороди та відкладіть, поки будете готувати соус.

Щоб приготувати соус у ту ж сковороду додайте вершкове масло, листя шавлії та зубчик часнику. Дайте часнику та шавлії протушкувати кілька хвилин на слабкому вогні. Коли листя стане хрустким, зніміть його з вогню. Також приберіть часник.

Потім всипте борошно та добре перемішайте, щоб не було грудочок, потім додайте жирні вершки і теж перемішайте. Повільно додайте воду з-під галушок, постійно помішуючи, щоб отримати соус бажаної консистенції.

Коли соус буде готовий, додайте на сковороду ньокі, тушкуйте їх в соусі пару хвилин і подавайте з листям шавлії та тертим пармезаном.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X