Хіт сезону. Рецепт ніжинських огірків на зиму

27 липня, 05:16
Для салату огірки потрібно нарізати кільцями або півкільцями, якщо овочі крупні (Фото:HandmadePicture / depositphotos.com)

Для салату огірки потрібно нарізати кільцями або півкільцями, якщо овочі крупні (Фото:HandmadePicture / depositphotos.com)

Розповідаємо, як приготувати культовий салат із огірків і цибулі.

Ніжинські огірки, котрі традиційно готуються з цибулею та базовими приправами, — класична українська заготівля, що користується популярністю вже пару сотень років. Засолені по-ніжинські огірки у 18 столітті поставлялися до двору, а чудовий смак і здатність зберігати хрусткість зберегла за цим рецептом першість аж дотепер. Ділимося класичним рецептом.

Відео дня

Рецепт ніжинського салату з огірків на зиму

Інгредієнти:

  • 1,5 кг огірків
  • 500 г цибулі
  • 1,5 ст.л. солі
  • 2,5 ст.л. цукру
  • 8 ст.л. оцту 6%
  • 2 ст.л. олії
  • 7 горошин перцю на 1 банку 0,5 л
  • За смаком можна додати часник

Приготування:

1. Ретельно вимийте огірки, у залежності від розміру наріжте кільцями чи півкільцями. Потім півкільцями наріжте цибулю та змішайте в каструлі.

2. Додайте до овочів сіль і цукор, перемішайте та залиште на 1−2 години. Якщо овочі пустять надто багато соку, частину злийте.

3. Влийте в каструлю олію та оцет, поставте салат варитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Після закипання проваріть іще впродовж 5 хвилин.

4. Розподіліть салат по стерилізованих банках, закрийте кришками та лишіть банки остигати. Зберігайте у холодному місці.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X