Рецепт німецьких господарок. Різдвяне печиво: покроковий спосіб приготування
8 грудня 2022, 23:05

Німецьке різдвяне печиво (Фото:alpineella.com)
Це різдвяне печиво схоже на пряникові подушечки і вкриті коньячною глазур’ю. Часто таке печиво можна купити на швейцарських та німецьких різдвяних ярмарках, але домашнього приготування.
Таке печиво неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям. За бажанням до нього можна додати алкоголь, цукрову пудру, корицю або будь-який інший улюблений компонент.
Відео дня
Німецьке різдвяне печиво: рецепт
Складові:
- 110 грам світло-коричневого цукру
- 75 грам золотого сиропу
- 75 грам патоки
- 1 яйце кімнатної температури
- 315 грам борошна
- 30 грам какао-порошку
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 2 чайні ложки меленого імбиру
- 1 чайна ложка розпушувача
- ½ чайної ложки харчової соди
- ¼ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
- ⅛ чайної ложки меленої гвоздики
- ⅛ чайної ложки меленого запашного перцю
- ⅛ чайної ложки чорного перцю
Глазур:
- 120 грам цукрової пудри
- 2 столові ложки коньяку
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1-2 столові ложки молока
Спосіб приготування:
- У невеликій каструлі розтопити цукор, патоку та золотий сироп. На середньому вогні варити до розчинення цукру. Зніміть з вогню і дайте охолонути, потім вбийте яйце.
- У великій мисці змішайте усі сухі інгредієнти.
- Влийте суміш патоки в сухі інгредієнти та перемішайте до однорідності. Ця суміш видасться досить сухою, але так потрібно.
- Використовуйте свої руки, щоб замісити тісто, поки воно не збереться разом і стане жорстким. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник охолоджуватися на 2 години.
- Розігрійте духовку до 170 градусів і застеліть 2 листи пергаментним папером. Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його на трохи посипаним борошном поверхні. Якщо ваше тісто ще сухе, ненадовго змочіть руки водою і знову замісіть тісто, поки воно не стане трохи м'якшим. Розкачайте тісто, поки воно не стане товщиною 0.5 см. Використовуйте штамп для печива, щоб зробити формочки.
- Покладіть печиво на лист на відстані близько 2,5 см один від одного і випікайте 10-12 хвилин. Поки випікається печиво, змішайте інгредієнти для глазурі. Змастіть глазур'ю ще теплі печива. Потрібно деякий час, щоб глазур стала повністю білою, через кілька годин малюнок буде набагато помітнішим.