Рецепт німецьких господарок. Різдвяне печиво: покроковий спосіб приготування

8 грудня 2022, 23:05
Німецьке різдвяне печиво (Фото:alpineella.com)

Німецьке різдвяне печиво (Фото:alpineella.com)

Це різдвяне печиво схоже на пряникові подушечки і вкриті коньячною глазур’ю. Часто таке печиво можна купити на швейцарських та німецьких різдвяних ярмарках, але домашнього приготування.

Таке печиво неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям. За бажанням до нього можна додати алкоголь, цукрову пудру, корицю або будь-який інший улюблений компонент.

Відео дня

Німецьке різдвяне печиво: рецепт

Складові:

  • 110 грам світло-коричневого цукру
  • 75 грам золотого сиропу
  • 75 грам патоки
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 315 грам борошна
  • 30 грам какао-порошку
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • 2 чайні ложки меленого імбиру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ½ чайної ложки харчової соди
  • ¼ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки меленого мускатного горіха
  • ⅛ чайної ложки меленої гвоздики
  • ⅛ чайної ложки меленого запашного перцю
  • ⅛ чайної ложки чорного перцю

Глазур:

  • 120 грам цукрової пудри
  • 2 столові ложки коньяку
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1-2 столові ложки молока

Спосіб приготування:

  1. У невеликій каструлі розтопити цукор, патоку та золотий сироп. На середньому вогні варити до розчинення цукру. Зніміть з вогню і дайте охолонути, потім вбийте яйце.
  2. У великій мисці змішайте усі сухі інгредієнти.
  3. Влийте суміш патоки в сухі інгредієнти та перемішайте до однорідності. Ця суміш видасться досить сухою, але так потрібно.
  4. Використовуйте свої руки, щоб замісити тісто, поки воно не збереться разом і стане жорстким. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник охолоджуватися на 2 години.
  5. Розігрійте духовку до 170 градусів і застеліть 2 листи пергаментним папером. Дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його на трохи посипаним борошном поверхні. Якщо ваше тісто ще сухе, ненадовго змочіть руки водою і знову замісіть тісто, поки воно не стане трохи м'якшим. Розкачайте тісто, поки воно не стане товщиною 0.5 см. Використовуйте штамп для печива, щоб зробити формочки.
  6. Покладіть печиво на лист на відстані близько 2,5 см один від одного і випікайте 10-12 хвилин. Поки випікається печиво, змішайте інгредієнти для глазурі. Змастіть глазур'ю ще теплі печива. Потрібно деякий час, щоб глазур стала повністю білою, через кілька годин малюнок буде набагато помітнішим.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X