«Нічого ніжнішого ви не їли». Ліза Глінська розкрила секрети приготування торта Молочна дівчинка

10 жовтня 2020, 05:05

У свято всіх дівчаток пропонуємо вам приготувати ніжний торт за рецептом кулінарного експерта.

«Торт Молочна дівчинка родом з Німеччини і придумали його не великі кондитери, а звичайні німецькі господині. Коржі для цього торта вони готували на основі популярного в Німеччині згущеного молока "Milch Mädchen", яке в перекладі звучить як "молочна дівчинка". На етикетці намальована дівчина-молочниця. Звідси і назва торта», - розповіла на своїй сторінці в Instagram Ліза Глінська.

Відео дня

Цей торт готується з тоненьких коржів, які схожі на вафлі, та легкого крему.

Кондитер поділилася секретами приготування торта і запевнила своїх фоловерів, що «нічого ніжнішого ви не їли!». До того ж, цей десерт ідеально підійде для чаювання на День дівчаток, який відзначається 11 жовтня.

Книги з кондитерського мистецтва можна знайти на сайті glinskaya.com.ua.

Рецепт торта Молочна дівчинка

Інгредієнти:

Збитий ванільний ганаш:

  • 200 мл вершків (1 частина, жирність не менше 30%)
  • 200 г білого шоколаду
  • 200 мл вершків (2 частина, жирність не менше 30%)
  • стручок ванілі
  • 30 г сиропу глюкози або меду

Бісквіт:

  • 370 г згущеного молока
  • 100 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
  • 100 г яйця
  • 30 г білка
  • 10 г розпушувача
  • 200 г борошна

Крем:

  • 300 мл молока
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 50 г цукру
  • 50 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
  • 150 г вершків
  • 150 г маскарпоне (Вершків або крем-сиру)

Ванільне молоко (для просочення):

  • 200 мл молока
  • ваніль (ванільний цукор)
Прес-служба Лізи Глінської
Фото: Прес-служба Лізи Глінської

Приготування:

Приготуйте збитий ванільний ганаш. Прогрійте вершки (1 частина) до паріння. З'єднайте вершки з сиропом глюкози та ванільною «ікрою». Додайте до вершків шоколад, перемішайте.

Додайте вершки (2 частина) і пробийте занурювальним блендером до однорідної консистенції. Накрийте плівкою в контакт і відправте мінімум на 12 годин у холодильник для стабілізації.

Збийте ганаш до стійких піків.

Приготуйте бісквіт. Розтопити вершкове масло, відправте його в чашу комбайна разом зі згущеним молоком, яйцями, білками та перемішайте.

З'єднайте борошно з розпушувачем, додайте в чашу комбайна та перемішайте до однорідної консистенції.

Випечіть коржі. Увімкніть духовку на 180°C, з конвекцією.

Виріжте з пергаменту кола діаметром 19-20 см (на 1 см більше діаметру торта). Прикладіть кола пергаменту до тіста, потім переверніть на деко та розрівняйте тісто на пергаменті.

Відправляйте коржі випікатися на 5-6 хвилин у розігріту до 180°C духовку. Дайте готовим коржам охолонути.

Приготуйте крем. Відправте молоко в сотейник, змішайте цукор з кукурудзяним крохмалем і додайте до молока. Доведіть молоко до кипіння при постійному помішуванні та дайте покипіти 1 хвилину. Додайте кубики вершкового масла, перемішайте.

Перекладіть крем у миску, накрийте плівкою в контакт, приберіть у холодильник на 1-1,5 години. Відправте в чашу комбайна вершки, маскарпоне, збийте до м'яких піків. З'єднайте молочну основу з вершками та маскарпоне і перемішайте.

Приготуйте ванільне молоко. Прогрійте молоко з ваніллю. Охолодіть.

Зберіть торт. Обріжте коржі по діаметру форми (18 см). Покладіть у форму, чергуючи: бісквіт, просочіть його ванільним молоком, крем, потім знову бісквіт, просочення, крем і т. д.

Відправте торт на 2-3 години в холодильник. Потім зніміть із торта форму.

Перекладіть збитий ганаш в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка» діаметром 8 см. Задекоруйте торт.

Смачного!

Як приготувати торт Молочна дівчинка - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X