Незвичайний рецепт. Дуже смачна паска на сметані, яка з'їдається миттєво

30 квітня 2021, 17:47

Кулінар Вікторія Попін поділилася оригінальним рецептом паски, яку оцінять любителі експериментів.

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Цей рецепт паски для любителів експериментувати. Паска на сметані, частково заварна. За ніжністю вона майже як панеттоне, тільки мороки менше. Паска на сметані виходить дуже пухка, гарно підходить і швидко з'їдається. Усі любителі легкої сметанної кислинки оцінять. Можна пекти її зі сметаною будь-якої жирності, з магазинної чи домашньої. Хоча найкращою вона виходить з домашньої збираної сметани, а по суті вона може бути будь-якою.

Відео дня

Паска на сметані

Інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 100 мл молока
  • 15 г свіжих дріжджів (5 г сухих)
  • 3 жовтки
  • 120 г цукру
  • 75 г вершкового масла, м’якого, кімнатної температури
  • 200 г сметани
  • 150 г сухофруктів та цукатів
  • Ром, коньяк чи інший міцний алкоголь для заливання сухофруктів

Приготування:

1. Сухофрукти та цукати помістити в глибоку миску, залити окропом, відцідити й залити до верху вибраним міцним алкоголем. Залишити настоюватись.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

2. Молоко та 40 грамів борошна помістити в невеликий сотейник, добре вимішати й поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння й варити до загустіння. Зняти з вогню й остудити.

3. Сметану, дріжджі та половину цукру помістити в глибоку миску чи чашу планетарного міксера й вимішати до повного розчинення дріжджів.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

4. Додати решту борошна, цукру, жовтки та заварене з молоком борошно. Добре вимісити тісто (увага, воно липке і так має бути), 8−10 хвилин руками або ж 4−5 хвилин у планетарному міксері на середніх обертах. Продовжуючи вимішувати тісто, додати частинами м’яке вершкове масло, вмішуючи його в тісто.

5. Миску з тістом накрити кришкою чи злегка вологим кухонним рушником й залишити тісто ферментувати, доки не виросте вдвічі, приблизно на 1,5 години.

6. Далі тісто обім'яти, сухофрукти з цукатами відцідити й додати до тіста, добре вимісити усе разом й викласти тісто на присипану борошном робочу поверхню. Розділити тісто на 2 частини, відповідно до розміру форм.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

7. Тісто притрусити трішки борошном й сформувати з кожної частини умовну кулю, так, щоб зверху не виступали цукати чи сухофрукти, й викласти у підготовлену форму для паски. (Паперові форми нічим не змащувати, а форми сталеві змастити тонким шаром вершкового масла й посипати борошном. На дно не роз'ємної сталевої форми покласти кружечок з пергаменту по розміру дна.)

8. Залишити форми з тістом для підростання, прикривши їх злегка вологим рушником, тісто повинно підійти доверху.

9. За півгодини до випікання духовку розігріти до 170 ᵒС з конвекцією та нижнім підігрівом. Змастити поверхню пасок яйцем й поставити до розігрітої духовки. Пекти, доки зубочистка, встромлена всередину, буде виходити сухою, а паски підрум'яняться. Дістати паски з духовки й залишити як є на 5 хвилин.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

10. Далі обережно дістати паски з форм й залишити до повного вистигання. Покрити кожну паску вибраною глазур’ю й прикрасити на власний розсуд.

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X