Найпростіший рецепт. Як вдома приготувати пасту і чим її можна зіпсувати — поради бренд-шефа Італійської редакції

25 жовтня 2021, 16:36
Як вдома приготувати пасту (Фото:Ayesha Firdaus/Unsplash)

Як вдома приготувати пасту (Фото:Ayesha Firdaus/Unsplash)

Паста — це і лазанья, і тортеліні, і ньокі, і равіолі, і анелотті, і ще сотня назв, переконує бренд-шеф мережі закладів First Line Group (Любимый Дядя, ИстМен, ЖЗЛ и Итальянская Редакция) Володимир Ташаєв, та розповідає Радіо НВ секрети успішного приготування італійської страви в домашніх умовах.

Володимир Ташаєв

Бренд-шеф мережі закладів First Line Group

Різновиди пасти залежать від географії та клімату. В муніципалітеті Четара, наприклад, виловлюють практично найкращі у світі анчоуси. З ними у тому регіоні паста вважається класичною.

Відео дня

Найголовніше у пасті — макаронні вироби. Кожен соус підходить до якоїсь форми, однак все змішується.

В Італії я майже ніде не їв пасту з вершками — це вже наша вигадана історія. Насправді найчастіше використовують оливкову олію або вершкове масло, різні сири, багато зелені. В Італії все значно простіше — [вони створюють] дуже базові смаки: оливкова олія, часник, чилі і все.

Не знаю, як у кого вдома, але, якщо придивитися, то у холодильнику завжди щось є - каперси, анчоуси, залишки овочів, які вчора смажили. Кайф пасти в тому, що у страву можна додавати все, що завгодно.

Найпростіше готувати пасту з оливковою олією і овочами. На пательні в оливковій олії з часником та невеликою кількістю імбиру злегка обсмажити будь-які овочі, які лежать в холодильнику, додати туди відварену пасту і ложечку вершкового масла. Все змішати і зверху притрусити пармезаном. Якщо є анчоуси чи чилі - їх можна додати у пасту.

Якщо страву посипати пармезаном, вона буде смачною. Але, до речі, цей сир не так часто додають в страву. Є пасти, в яких, у моєму розумінні, пармезан навіть заважає. Наприклад, паста з морепродуктами та томатним соусом. Як на мене, там не потрібний пармезан, адже він «вкраде сцену» у морепродуктів.

Додавати у пасту можна все, на мій погляд. Можливо, я недостатньо італієць, але мені здається, що ніяких табу немає.

Слухайте подкаст на цю тему
Редактор: Юлія Козіна

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X