На березі моря та у внутрішніх двориках. 12 найкращих ресторанів Одеси
Журнал НВ розповідає про найкращі ресторани Одеси — усі вони увійшли до переліку 100 найкращих ресторанів України 2020.
Azuma

Адреса: Французький бульвар, 54/23
Середній чек: 550 грн
Кухня: паназійська
IQOS summer terrace
Поціновувавчам екзотики меню ресторану однозначно припаде до смаку — тут представлені як класичні японські роли, так і страви перуанської або в'єтнамської кухні. У ресторані можна покуштувати прозорий рол із креветкою, биті огірки, японські пельмені геза і китайські закуски дім-сами. А запити все це східне розмаїття краще саке на зеленій терасі.
Bernardazzi
Адреса: вул. Буніна, 15
Середній чек: 700 грн
Кухня: мультинаціональна
IQOS summer terrace

Bernardazzi — знамените місце паломництва поціновувачів вина, як місцевих, так і приїжджих. Тут знаходиться одна з найбільших винних колекцій у країні, яку декілька років тому відзначили кількома престижними міжнародними нагородами. Гостей в ресторані не тільки навчать правильно вибирати вино, а й проведуть «сліпу дегустацію», щоб вони із заплющеними очима відчули справжній смак напою. Особлива гордість закладу — внутрішній дворик, де можна провести розслаблену трапезу серед зелені й послухати живу музику.
Bruno

Адреса: вул. Грецька, 14
Середній чек: 550 грн
Кухня: фламандська
IQOS summer terrace
Ідеологи закладу вірять в те, що кухні й традиції декількох країн можна гармонійно об'єднати в одному просторі під добре вино. Саме тому затишна атмосфера півдня Франції з ескалопом із фуа-гра органічно поєднується з італійським меню піци і пасти від бренд-шефа Паоло Бокколіні. А винний шафа, як запевняють власники, «сповнена географічного авангарду».
Elissa Bar & Restaurant
Адреса: вул. Леха Качинського, 10
Середній чек: 500 грн
Кухня: італійська
IQOS Friendly

Частими гостями тут стали іноземні туристи, оскільки ресторан знаходиться при елітному п’ятизірковому готелі IL Decameron. П’ять залів декоровані в стилі епохи раннього італійського Ренесансу, а в лінійці страв ресторану шеф-кухар Стефано Антоніоллі об'єднує італійські традиції зі світовими рецептами.
Fratelli

Адреса: вул. Грецька, 17
Середній чек: 800 грн
Кухня: італійська
Ідеологи і творці ресторану проповідують концепцію натуральності та якості італійської кухні, а також запевняють, що на продуктах у цьому закладі не економлять і використовують тільки перевірені екоінгредіенти, що, втім, одразу ж відбивається на вартості страви. До напоїв в ресторані ставлення особливе: в готуванні використовують винятково власну очищену воду, а на вино ставлять мінімальну націнку.
Monica Pinza
Адреса: вул. Катерининська, 23
Середній чек: 300 грн
Кухня: італійська
IQOS summer terrace

Одне з наймодніших місць міста притягує туристів і фотоблогерів завдяки двом речам — вражаючому інтер'єру приміщення і вельми демократичними цінами. В меню у кожного різновиду піци є міні-двійник — пінца. Тому складнощі вибору зводяться до нуля, і завсідники радять замовляти відразу кілька варіантів «в стіл». Особливо захоплені відгуки отримала піца з горгондзолою, грушею і трюфельним медом, до якої рекомендують замовляти італійський лікер лімончело.
U

Адреса: вул. Грецька, 1а
Середній чек: 300 грн
Кухня: українська, авторська
IQOS summer terrace
Девіз закладу — українська кухня на українських продуктах. Стильний лофтовмий інтер'єр із елементами національного декору відразу дає зрозуміти, що класику тут все ж воліють дещо осучаснювати. Ось, наприклад, цвітну капусту кухарі глазують і подають в житньому хлібі з часниковим мусом. А для найдосвідченіших тутешній шеф приготує стейк із мідій з ікорним соусом і кремом із білих коренів. Винна карта в ресторані скромна, зате в меню є два різновиди фірмового U пива.
YUG
Адреса: Маяковий провулок, 15
Середній чек: 500 грн
Кухня: мультинаціональна
IQOS Friendly

Ще один модний ресторан цього сезону знаходиться на самому березі Чорного моря і зробив своїм козирем шикарну видову терасу, столики на якій розлітаються зі швидкістю світла. Творці закладу обіцяють гостям максимальну дозу сонця, аромати свіжоспеченого хліба, морський бриз і мультинаціональну кухню. Кожну страву промарковано символом країни, з якої була запозичена: тут є ізраїльський хумус з артишоків гриль, молдавський курячий бульйон на заквасці під назвою «зама» і українська окрошка. Ще розмаїтіша в YUG винна карта, вона займає 14 сторінок і містить напої з усіх куточків світу.
Гайя
Адреса: бул. Лідерсівський, 3
Середній чек: 300 грн
Кухня: авторська

Ресторан знаходиться на території йога-клубу, і сюди з'їжджаються вегетаріанці й прихильники здорового харчування з усієї Одеси. Творці закладу обіцяють авторську кухню без м’яса й риби, тому в меню є стейки з цвітної капусти і квітки цукіні, фаршировані сиром рікота.
Дача
Адреса: Французький бульвар, 85, корпус 15
Середній чек: 600 грн
Кухня: локальна
IQOS summer terrace

Старовинний маєток в саду, де знаходиться ресторан, ніби створений для неспішних сніданків у тіні дерев і відокремлених сімейних зустрічей вечорами. Для дітей на території закладу є каруселі та контактний зоопарк, для дорослих — ліжка в саду і столик з безкоштовним просекко в фонтані. Меню складається з найкращих страв одеської кухні, тому в списку обов’язкових страв — форшмак, тюлечка і баклажанна ікра. Крім того, щосуботи власник закладу Сава Лібкін готує на відкритій кухні страву дня, яким потім пригощають усіх охочих.
Стейкхаус. М’ясо та вино
Адреса: вул. Дерибасівська, 20
Середній чек: 600 грн
Кухня: м’ясний ресторан
IQOS summer terrace

Зовсім недавно один із найстаріших м’ясних ресторанів Одеси презентував нове «молоде» меню. Тепер тут можна не тільки замовити стейк з витриманого елітного м’яса, але і підкріпитися набагато демократичнішими молодіжними стравами. Також при нагоді обов’язково потрібно спробувати яблучний тарт із гарячою карамеллю і морозивом. Щоправда, замовити його краще заздалегідь, оскільки страву готують 30 хвилин.
Тавернетта

Адреса: вул. Катерининська, 45
Середній чек: 600 грн
Кухня: італійська
IQOS summer terrace
Тавернетта — справжній храм пасти в Одесі, в його меню налічується понад 10 різновидів популярного італійської страви. Пасту готують прямо на очах відвідувачів, а за бажання ще сирий набір можна забрати з собою для домашнього приготування. Особливо хвалять тут равіолі з качкою і трюфельною пастою, а серед десертів славиться мигдальне та фісташкове морозиво власного приготування.
Читайте повну версію Топ-100 найкращих ресторанів України у свіжому номері журналу НВ № 34 від 17 вересня 2020
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life