Столичний смак. Топ найкращих ресторанів Києва

27 квітня 2019, 14:15

Журнал НВ попросив українських експертів і гурманів назвати свої улюблені ресторани Києва, щоб скласти список найкращих столичних закладів.


Adelle

Адреса: вул. Велика Васильківська, 29

Середній чек: 600 грн

Кухня: середземноморська

Новий заклад рестораторів братів Гусовських, що спеціалізується на сучасній кухні Тель-Авіва, відкрився буквально кілька місяців тому. Хумус, фалафель, сабіх, шварма — далеко не повний список традиційних ізраїльських страв у меню. Заслуговує на увагу десерт із козячого сиру з тхіною, фініковим медом і листям чебрецю.

Відео дня


Alaska

Адреса: вул. Січових Стрільців, 20

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: італійська, середземноморська

Флагманська страва ресторану — королівський краб, виловлений на очах у відвідувачів з акваріума, у білому вині за фірмовим рецептом. Сучасний мінімалістичний інтер'єр прикрашають живі оливкові дерева, які ростуть у діжках просто в залі ресторану.


BAO

Адреса: вул. Мечникова, 14/1

Середній чек: 950 грн

Кухня: китайська

Кулінарна майстерність іменитого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво зробила цей заклад одним із наймодніших у місті. Поспостерігати за приготуванням традиційної локшини і качки по-пекінськи можна через панорамні вікна кухні безпосередньо із зали ресторану. До того ж гості закладу розміщуються за величезним ком’юніті-столом.


BEEF meat & wine

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

У цьому м’ясному раю подають одні з найкращих американських мармурових стейків у місті, які варто доповнити овочами гриль і келихом відмінного червоного вина. Крім того, будь-хто з охочих може взяти тут майстер-клас із приготування м’яса або замовити персональну трапезу від шеф-кухаря.


Bigoli

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Візитна картка закладу — справжня домашня італійська паста, яку можна тут з'їсти приготовленою, а можна купити в гастролавці у ресторані, щоб приготувати вдома. Для любителів легшої їжі тут є цілий моцарелла-бар, де свіжий італійський сир можна скомпонувати з будь-якою добавкою на вибір — від італійських ковбасок до гострого печеного перцю.


Casa Nori

Адреса: вул. Борисоглібська, 1.

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Тут подають справжні венеційські чікетті — невеликі закуски з м’яса, сиру, овочів або риби. Різноманітністю потішить велика винна карта на 100 найменувань із різних регіонів Італії.

Casa Nori via Facebook
Фото: Casa Nori via Facebook


Catch

Адреса: вул. Володимирська, 12.

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: рибний ресторан

Цей модний заклад давно на прикметі у цінителів дарів моря — тут подають найсвіжіші устриці, а також крабів, лобстерів, рибу та інші морепродукти. Особливою гордістю ресторану є бар із 130 видами шампанського.


Chang

Адреса: вул. Ярославів Вал, 23а.

Середній чек: 500 грн

Кухня: в'єтнамська

Власники обіцяють нагодувати улюбленими стравами азійської кухні в демократичному форматі бістро. Особливо гарні гострий кокосовий суп із морепродуктами, різноманітні немамі (рулети з рисового паперу) і традиційний рис із незвичайними добавками.


Citronelle

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 23

Середній чек: 800 грн

Кухня: французька

Ресторан здивує сміливим поєднанням високої кухні і сучасних кулінарних трендів різних регіонів Франції. Тут варто скуштувати сир брі з часниковими чипсами в білому вині за нормандським рецептом, марсельський буябес, ліонський цибульний суп і паризький лимонний тарт.


Egersund Seafood

Адреса: вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх; просп. Романа Шухевича, 2 т, Sky Mall, фуд-корт, 3-й поверх

Середній чек: 300 грн

Кухня: рибний магазин-ресторан

Справжніх цінителів морепродуктів назвою цього ресторану не здивуєш — вони давно змітають із полиць закладу філе свіжого норвезького лосося і тунця. Так, із полиць! Передусім це рибний магазин, в якому вподобані вами морепродукти приготують за мить. У меню також є бутерброди з оселедцем, форшмак, суп і різні суші-сети.


Fish Dash

Адреса: вул. Євгена Коновальця, 15/2

Середній чек: 650 грн

Кухня: рибний ресторан

Дарами моря під східним соусом обіцяє нагодувати відвідувачів новий ресторан Fish Dash, що відкрився лише кілька місяців тому на Печерську. Шеф-кухар Іхсан Карадемір привіз зі Стамбула автентичні турецькі рецепти, у технології багатьох із них — приготування морепродуктів на вугіллі.

Fish Dash via Facebook
Фото: Fish Dash via Facebook


Fish & Pussycat

Адреса: вул. Басейна, 5б

Середній чек: 700 грн

Кухня: японська

Окрім класичних суші-сетів із незвичайними поєднаннями інгредієнтів на окрему увагу заслуговує барна карта. Тут можна продегустувати справжні японські віскі, джин, горілку і сливове пиво. А з ранкового меню обов’язково варто замовити японський церемоніальний чай матчу і сирники з манговим кюлі.


Fujiwara Yoshi

Адреса: вул. Солом’янська, 15а; вул. Драгомирова, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: японська

Нескладно здогадатися, що таку незвичну назву ресторан отримав завдяки своєму ідейному натхненнику і шефу — Фудзіварі Йошихиро. Його стараннями традиції японської гостинності тісно переплелися з авторською кухнею. Заклад відомий своїм гастрономічним шоу з розробляння тунця і акваріумами з живими крабами, лобстерами й устрицями з усіх куточків світу.


Goodman

Адреса: вул. Жилянська, 75

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

Якщо вірити творцям цієї мітерії, то в мережі ресторанів Goodman (об'єднує заклади Києва, Лондона і Цюриха) процвітає культ м’яса. Від розмаїття стейків тут і справді розбігаються очі, а філе міньйон із пісного м’яса або величезний XXL Ковбой відмінно доповнить особливий сорт червоного вина.


GRANO

Адреса: вул. Болсуновська, 2

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

Старі добрі італійські традиції під одним дахом у Києві зібрав сімейний ресторан GRANO. Завдяки дитячому меню і домашній піці заклад згодиться для недільного гастрономічного походу всієї родини. Фахівці рекомендують замовити один з авторських коктейлів від шеф-бармена Максима Рябця.


Honey

Адреса: вул. Нижній Вал, 19/21, вул. Ярославів Вал, 20, вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх

Середній чек: 300 грн

Кухня: кондитерська, європейська

Невелике кафе в лабіринтах подільських вуличок славиться теплою атмосферою і солодощами. Ароматний лавандовий латте або гарячий шоколад зігріють душу вдвічі швидше, якщо пити його, смакуючи еклерами і цукерками ручної роботи. З'їсти щось поживніше тут теж можна, щоправда, асортимент обмежується сендвічами і салатами.

HONEY. Кафе-кондитерська via Facebook
Фото: HONEY. Кафе-кондитерська via Facebook


La Veranda Kyiv

Адреса: вул. Академіка Богомольця, 7/14

Середній чек: 800 грн

Кухня: середземноморська

У цьому закладі нічого особливого немає, запевняють творці ресторану. Є лише смачна їжа, відмінні продукти і хороший сервіс. На цих трьох китах і збудована концепція La Veranda Kyiv. Із приємних бонусів закладу — можливість замовити улюблену страву не з меню і красивий зелений сад навколо літнього майданчика.


Lucky Restaurant Vinoteque

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська

«Нове вино щодня» — девіз ресторану з винною картою з більш ніж 4.000 найменувань. З їжі тут подають класичні страви з усього світу: шотландського лосося з кіноа, французьку качку конфі і неаполітанську юшку.


Matisse

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 56а

Середній чек: 750 грн

Кухня: європейська, українська, російська

Головною стравою закладу можна вважати панорамний краєвид на Київ із висоти пташиного польоту. А все завдяки тому, що ресторан розташований на 15-му поверсі готелю в самому серці столиці. В меню є традиційні страви на будь-який смак, а апетиту додасть повітряний інтер'єр і правильне барне меню.


Milk Bar

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16

Середній чек: 300 грн

Кухня: американська

Типове місце зустрічей столичної молоді з можливістю легкого перекусу. Меню пропонує апетитні сніданки і бранчі, а також незвичайні десерти і великий вибір морозива. Завсідники радять спробувати фірмові молочні коктейлі, які можна замовити в гарячому або холодному вигляді.

Milk Bar via Facebook
Фото: Milk Bar via Facebook


Mimosa Brooklyn Pizza

Адреса: вул. Басейна, ½

Середній чек: 400 грн

Кухня: американська, італійська

Тут можна себе відчути справжнім ньюйоркцем і замовити бруклінську піцу. Принагідно варто спробувати родзинку меню — солодку піццету з ягодами і маршмеллоу.


Musafir

Адреса: вул. Саксаганського, 57а; вул. Богдана Хмельницького, 3б

Середній чек: 300 грн

Кухня: кримськотатарська

Власники закладу зробили акцент на традиційній кримськотатарській атмосфері — і не прогадали. За досить демократичними цінами тут можна отримати манти, чебуреки, долму, а на десерт пахлаву.


NAM

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Середній чек: 900 грн

Кухня: в'єтнамська

Це ще один ресторан відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво. Тутешнє меню рясніє дивовижними назвами в'єтнамських страв, тому невтаємниченим відвідувачам доведеться скористатися допомогою Google або офіціанта. Закуски подаються в листі лолот. Також гостям пропонують традиційний суп із локшиною фо і трендові тім сами — рулети з прозорого тіста з фаршем, овочами і зеленню.


Napule

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

У столиці по справжню неаполітанську піцу потрібно йти саме в Napule. І це не порожні слова — справжність страви підтверджена міжнародним сертифікатом Associazione Verace Pizza Napoletana. Також у цьому ресторані готують ще 25 видів піци, а серед інших популярних страв — баклажани по-пармськи і паста з рваною телятиною.


Oxota Na Ovets

Адреса: вул. Воздвиженська, 10б

Середній чек: 700 грн

Кухня: азійська, стейк-хаус

Страви з м’яса і риби прекрасно уживаються на одній кухні Oxota Na Ovets, закладу Сім'ї ресторанів Діми Борисова. Акцент зроблено на азійській кухні, і тому крім стейків відвідувачів пригощають індонезійським том ямом, різними видами каррі, корейської кімчхи і китайськими харумакі.

Oxota NA Ovets via Facebook
Фото: Oxota NA Ovets via Facebook


Piccolino

Адреса: вул. Олеся Гончара, 67

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Квітень — ідеальний час для відвідування цього італійського ресторану. Саме зараз крім стандартних артишоків і трюфелів у меню з’являються свіжі квітки цукіні. Принагідно варто спробувати і фірмову страву — пасту в голівці сиру, яку шеф-кухар приготує одразу на очах у гостей.


Spicy NoSpicy

Адреса: вул. Велика Васильківська, 114

Середній чек: 550 грн

Кухня: азійська

Основою всіх страв ресторану є всілякі види спецій і їх поєднання. Тому, за словами представників ресторану, гострих і негострих позицій у меню просто немає: офіціанти допоможуть підібрати суміш прянощів для кожного відвідувача. Те ж стосується і коктейльної карти — майже всі авторські напої мають гострі або пряні нотки.


Tres Francais

Адреса: вул. Костьольна, 3

Середній чек: 650 грн

Кухня: французька

Творці ресторану пишаються тим, що їм вдалося створити в Києві справжню французьку брассері з ароматними круасанами, пікантними сирами і витонченою винною картою. До слова, багато компонентів меню можна купити додому в пекарні і сирній крамниці у закладі.


Vero Vero

Адреса: вул. Іллінська, 18 г

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Цей затишний і світлий заклад в історичному центрі Києва, де влітку столики розставлені на величезній терасі з фонтаном. Ресторан славиться домашнім морозивом, італійськими десертами і флорентійськими стейками з італійської яловичини.


Vino e Cucina

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

З назви ресторану можна зробити висновок, що на першому місці тут саме вино. Його вибір великий — понад 1.400 найменувань, і все це зберігається у спеціальному погребі з окремою кімнатою, відведеною під сири. Ще один поверх працює в режимі піцерії, а вище облаштований зал ресторану, куди під фірмовий тартар з яловичини вино несуть прямо з льоху.

Vino e Cucina. Ristorante / Enoteсa via Facebook
Фото: Vino e Cucina. Ristorante / Enoteсa via Facebook


Веранда на Дніпрі

Адреса: Набережне шосе, 11а

Середній чек: 950 грн

Кухня: італійська, європейська

Цей заклад на воді вже десять років вважають сімейним рестораном. Кожен відвідувач може обрати собі місце для трапези на смак: терасу на свіжому повітрі, ресторанний зал або лаундж-зону. Шеф-кухар рекомендує замовити хот-дог із камчатським крабом і бургер тартар.


Гірчиця

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 6

Середній чек: 500 грн

Кухня: французька

Творці обрали для закладу формат кафе, а меню тут обмежується двома сторінками. Це типова французька кухня, до того ж секретним інгредієнтом усіх страв стала гірчиця: її додають у сухарики для панірування сома, нею разом із трюфельною олією заправляють салат із качиною грудкою, а до бургундських равликів подають винятково гірчичний соус.


Жизнь замечательных людей

Адреса: вул. Велика Васильківська, 36

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

Всі модники міста стікаються сюди від самого ранку, адже в ЖЗЛ подають смачні сніданки. День можна почати з чого тільки душа забажає — скрембла, омлету, крок-мадам або стейка з яйцями. Але не сніданком єдиним: меню закладу може похвалитися чіабатою на натуральній заквасці, артишоками на грилі, курочкою масала і равіолі з лососем.


Італійська редакція

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Якщо все нове — добре забуте старе, то цей ресторан яскраве тому підтвердження. Класичні італійські рецепти з невеликими корективами від шеф-кухаря роблять його особливим. Наприклад, тут готують пасту карбонара з пармезаном чотирирічної витримки, десерт тірамісу з абрикосовим кюлі і шоколадний наполеон.


Каркас

Адреса: вул. Мала Житомирська, 20

Середній чек: 450 грн

Кухня: авторська

Мінімалістичний дизайн в інтер'єрі ресторану легко компенсує нестандартне меню. Коронними стравами Каркаса можна вважати креветковий паштет із соком із листя лайма і чизкейк із сиром дорблю. А щоп’ятниці тут лунає динамічна жива музика локальних виконавців.

Каркас via Facebook
Фото: Каркас via Facebook


Канапа

Адреса: Андріївський узвіз, 19а

Середній чек: 650 грн

Кухня: українська

Вечеря або обід тут змусить подивитися на звичну українську кухню під новим кутом. Кухарі закладу готують сало в шоколаді, київський торт зі справжніми каштанами, а також цукерки з гречкою, грибами або часником. Є й особливий бонус: за обідом можна насолоджуватися краєвидом на Андріївський узвіз.


Любимый дядя

Адреса: вул. Паньківська, 20

Середній чек: 600 грн

Кухня: мультинаціональна

Заклад сподобається кулінарним космополітам, тому що в меню Любимого дяди прекрасно уживаються традиційні страви Марокко, Ізраїлю, Іраку, Єгипту, Туреччини і Греції. Підкреслює любов творців до різноманітності і строкатий інтер'єр, у якому поєднуються бібліотека світової класики, мопеди, старовинне піаніно, графіті та камін.


Мама Гочі

Адреса: вул. Архітектора Городецького, 6

Середній чек: 550 грн

Кухня: грузинська

У меню цього ресторану гурмани не знайдуть нічого принципово нового, зате поринуть в атмосферу грузинської гостинності. І звичайними хачапурі і хінкалі справа не обмежиться: ресторатори обіцяють познайомити всіх охочих зі старовинними рецептами столиці Кахетії — Телаві.


Пантагрюель

Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

За кулінарну магію тут уже багато років відповідає лігурійський шеф-кухар Костантіно Пассалаква. Саме завдяки його вмінням меню містить значну різноманітність домашніх паст, які і є візитною карткою закладу.


Прага

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1 (Національний експоцентр України)

Середній чек: 1.100 грн

Кухня: європейська

Один із найфешенебельніших закладів столиці підкуповує публіку чудовою локацією — ресторан розташований у стінах старовинного особняка в парковій зоні біля мальовничого озера. Меню тут поєднує класичні рецепти з європейської та локальної кухні, а головний акцент зроблено на стильну подачу страв.

Ресторан ПРАГА via Facebook
Фото: Ресторан ПРАГА via Facebook


Рыба Пила

Адреса: вул. Велика Васильківська, 112

Середній чек: 650 грн

Кухня: рибний ресторан

Поціновувачі свіжого улову знайдуть тут будь-які морепродукти, які тільки душа забажає. Автори закладу обіцяють щедрі порції і демократичні ціни. Печінка тріски з оладками, пельмені зі щукою або юшку з саламурі ідеально доповнить келих білого вина.


Файна Фамілія

Адреса: бул. Дружби Народів, 25а; вул. Микільсько-Слобідська, 1а; вул. Верхній Вал, 10; вул. Велика Васильківська, 34; вул. Сагайдачного, 25; вул. Мала Житомирська, ¾

Середній чек: 450 грн

Кухня: середземноморська

Це ціла мережа ресторанів, головними принципами якої є простота і доступність приготованих страв. Саме тому ціни тут демократичні, а салати і морепродукти ніби перемістилися на наш стіл одразу з ресторанів прибережних містечок Іспанії, Південної Франції або Італії.


Хуторець на Днiпрi

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.

Середній чек: 600 грн

Кухня: українська

Класичний ресторан української кухні не тільки потішить улюбленими стравами в бездоганному виконанні, але і прокатає з вітерцем Дніпром — річкова прогулянка відбудеться, якщо ви навідаєтеся сюди в теплу пору року. Знавці рекомендують замовити тут борщ з білого буряка на вершках із підкопченими реберцями.


Чорноморка

Адреса: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; вул. Княжий Затон, 16д; вул. Велика окружна, 110а, вул. Олеся Гончара, 15/3

Середній чек: 400 грн

Кухня: рибний ресторан

Майже одеський Привоз, тільки в Києві чекає кожного відвідувача мережі рибних ресторанів Чорноморка. Сюди заради свіжої риби приходять багато цінителів, тому столик потрібно бронювати за кілька днів. А вибрати тут є з чого: барабуля, кефаль, сарган, луфар, ставрида, камбала, бичок, блакитний окунь, дунайський оселедець, лобан і багато іншого.


Чічіко

Адреса: вул. Ярославів Вал, 23а

Середній чек: 450 грн

Кухня: грузинська

Ресторан пропонує новий погляд на грузинську кухню. У меню можна знайти хачапурі з сочевицею і білими грибами або варіант цієї гарячої випічки з рікоттою і трюфельною пастою. А ось більш традиційні страви чудово доповнять вина і чача з Грузії.

Чічіко via Facebook
Фото: Чічіко via Facebook


Шовковий шлях

Адреса: вул. Казимира Малевича, 84

Середній чек: 600 грн

Кухня: китайська

Автентичною китайською кухнею в цьому ресторані завідує шеф-кухар Жан Бінга родом із провінції Сичуань. Скуштувати фрукти в карамелі, кролика по-сичуаньськи або самому змішати інгредієнти в киплячому хого можна за традиційним круглим столом, який допомагає зануритися в атмосферу Китаю.


Шоті

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 750 грн

Кухня: грузинська

Грузинська кухня теж може бути високою, впевнені творці цього ресторану. Серед різноманіття подібних закладів столиці Шоті відрізняється своїми кулінарними родзинками. Тільки тут, наприклад, пригощають десертом із сулугуні у ванільному соусі та цвітною капустою під грузинським горіховим соусом баже.

Цей матеріал опубліковано в № 15 журналу Новое Время від 25 квітня 2019 року

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X