М’ясні, рибні, національні. Найкращі ресторани в Києві на будь-який смак

19 вересня 2020, 06:41
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Журнал НВ склав список найкращих ресторанів у Києві у 2020 році.

Adelle

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 29

Середній чек: 600 грн

Кухня: середземноморська

IQOS summer terrace

Всього за рік роботи ресторан братів Сергія та Євгена Гусовських увійшов до списку must visi' всіх модних гастрономічних гідів столиці. По-перше, бо тут від душі нагодують усілякими варіаціями на тему сучасної кухні Тель-Авіва на кшталт хумусу, фалафеля або шварми. Ну а по-друге, зроблять це максимально красиво, адже, за словами власників, страви в Adelle — справжній лайкогенератор. На окрему увагу тут заслуговують сніданки — автентична ізраїльська шакшука, експериментальний хумус-боул і сир лабне з травами заатар.

Відео дня

Alaska

Rakovskiy
Фото: Rakovskiy

Адреса: вул. Січових Стрільців, 20

Середній чек: 950 грн

Кухня: рибний ресторан

IQOS Friendly

Наголос у меню ресторану зроблено на різноманітність морепродуктів. Фірмова страва від шефа — королівський краб із власного акваріуму, якого подають з авторським соусом із білого вина й осетрової ікри. У закладі щодня грає жива музика, шеф-кухар час від часу проводить для гостей цілі кулінарні шоу, на кшталт оброблення гігантської риби-вітрильника з дегустацією.

BAO

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Мечникова, 14/1

Середній чек: 1.100 грн

Кухня: китайська

IQOS summer terrace

Сучасна китайська кухня у виконанні зіркового шеф-кухаря колумбійського походження Ектора Хіменеса-Браво завоювала серця столичних шанувальників азійської гастрономії. Тут не просто приготують чудову качку по-пекінськи, але й навчать правильно її їсти — загортаючи в рисовий млинчик з огірком і зеленою цибулею. А шанувальники «правильних» китайських пельменів дім-самів рекомендують спробувати тут цю закуску з лобстерами або ж із креветками і свининою.

Bassano

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: середземноморська

У цьому сімейному ресторані люблять вино і тому особливо пишаються картою з понад двохсот найменувань, які щорічно оновлюються нішевими напоями з міжнародних виставок. За запевненням власників, багато з сортів годі й шукати ще десь в Україні. Що стосується кухні, то авторські страви в найкращих європейських традиціях для гостей готує спадковий шеф-кухар Роман Жадан. А насолодитися вечерею можна на терасі з краєвидом на Миколаївський костел.

BEEF meat & wine

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

IQOS Friendly

Цей ресторан із десятирічною історією тричі ставав володарем премії Найкращий м’ясний ресторан країни. Мармурове м’ясо на тутешню кухню постачають тільки з органічної ферми і готують на відкритому чотириметровому грилі або в дров’яній печі. Посмакувати фірмовий делікатес можна під «вино дня» — регулярна спецпропозиція, коли один із найкращих напоїв продають за собівартістю. На окрему увагу заслуговує сезонне меню: голуб з фуа-гра, кавун із фетою і лавандовим сиропом, а на десерт — абрикос із солоною карамеллю.

Bigoli

DR
Фото: DR

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

IQOS summer terrace

Заклад належить мережі La Famiglia столичного ресторатора Михайла Бейліна, і серця гостей тут підкорюють домашньою пастою, равіолі з різноманітними начинками, італійською атмосферою і справжнім сирним баром. У ньому представлені моцарела-бурата, буффало страчатела, афумікато й інші елітні італійські сири. Шматочок Італії, до речі, можна забрати і з собою — у ресторані працює лавка, в якій продають оливки, сири, в’ялені томати, італійські ковбаси і пасту власного виробництва.

Casa Nori

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Борисоглібська, 1

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

IQOS summer terrace

Автентичну чікітерію-остерію названо на честь свого головного ідейного натхненника — шеф-патрона Андреа Норі. Під його керівництвом на відкритій кухні ресторану готують старовинні спеціалітети за сімейними рецептами італійського регіону Венето. Фішкою місцевої кухні є венеційські закуски з м’яса, риби й овочів під назвою чікеті. Всі страви тут готують тільки з локальних італійських продуктів, наприклад, спаржу везуть із Бассано, оливкову олію з Верони, а артишоки — з венеційської лагуни.

Catch

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Володимирська, 12

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: рибний ресторан

IQOS Friendly

Ще один ресторан сімейства La Famiglia спеціалізується на найсвіжіших дарах моря й обіцяє гурманам найбільший вибір риби у столиці. Меню і справді вражає різноманітністю: тут подають пепер-краба, морського півня, рибу ред снепер, вісім видів устриць, морський язик та інші делікатеси. Не відстає від меню і барна карта, де відповідний аперитив можна вибрати зі 130 видів шампанського і понад 200 видів вин.

DOM № 10

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Спаська, 10

Середній чек: 600 грн

Кухня: українська, європейська

Безпосередньо у серці столичного Подолу власники закладу відтворили атмосферу старовинного будинку-майстерні, який 200 років тому належав родині столичного скульптора. Сьогодні в його стінах працює ресторан, і подільські традиції тут шанують настільки, що навіть спеції й овочі закуповують на локальному Житньому ринку. В меню немає нудної їжі — є улюблена, запевняють власники. В меню уживається ризото з білими грибами і пиріжки з капустою, вареники з вишнею і медовик із трюфельним кремом.

Egersund Seafood

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх; пр. Романа Шухевича, 2 т, Sky Mall, фуд-корт, 3-й поверх

Середній чек: 400 грн

Кухня: рибний магазин-ресторан

Цю мережу в столиці знають усі любителі свіжого сіфуду і домашньої їжі, бо насамперед Egersund — магазин зі щоденними поставками найрізноманітніших морепродуктів. А в демократичному кафе у крамничці можна поласувати готовими бутербродами з оселедцем, форшмаком і суші-сетами або ж попросити приготувати на грилі шматочок лосося, який ви вподобали.

Fish&Pussycat

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Басейна, 5б

Середній чек: 700 грн

Кухня: японська

IQOS summer terrace

Хоча основою меню тут є роли, місцеві кулінари намагаються максимально урізноманітнити асортимент нестандартними стравами. На сніданки тут подають різні види тарілок поке, а в розділі спеціалітети на увагу заслуговують гаспачо з авокадо з лангустина і смажені перці з японською приправою фурікаке. На десерт завсідники рекомендують матча-торт із крем-чизом, а як аперитив — сливове пиво.

Fujiwara Yoshi

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Солом’янська, 15а;

вул. Драгоманова, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: японська

IQOS summer terrace

(вул. Драгоманова, 11)

Ресторан авторської кухні шеф-кухаря Фудзіваре Йошихіро сповідує цінності японської гостинності, тому щотижня для гостей тут влаштовують гастрономічні вечори під назвою «день тунця» — рибу привозять із різних куточків планети, обробляють на очах відвідувачів, готують і пропонують скуштувати. Свій обід або вечерю кожен може вибрати у величезних акваріумах ресторану, де мешкає жива риба, лобстери, устриці та краби.

Goodman

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Жилянська, 75

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

Київський Goodman є частиною глобальної мережі мітерій і організований у найкращих традиціях своїх побратимів у Лондоні та Цюриху. Основний продукт у меню — мармурова яловичина, яку постачають безпосередньо зі США і доводять до ідеального стану в хоспері на деревному вугіллі. Крім класичного рібай і стейка Нью-Йорк, у меню є спеціальна позиція, яку варто за нагоди продегустувати, — стейк з елітного мармурового м’яса кобе.

Honey

DR
Фото: DR

Адреса: Нижній Вал, 19/21; Ярославів Вал, 20; Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх

Середній чек: 300 грн

Кухня: кондитерська, європейська

Мережу кондитерських Honey знають усі столичні ласуни — скромні кафе на брущатих вуличках славляться своїми десертами. У меню є матча-десерти, круасани з маскарпоне, домашнє морозиво, макаруни й еклери. Останні тут доведені до досконалості: їх подають у нестандартному «солоному» варіанті — з курячою печінкою і винним желе, а також із тартаром із телятини і сиром страчатела.

Kyiv Food Market

Наталія Кравчук / НВ
Фото: Наталія Кравчук / НВ

Адреса: вул. Московська, 8

Середній чек: 500 грн

Кухня: мультинаціональна

IQOS summer terrace

Засновник знаменитого Одеського ринку їжі Алекс Купер, об'єднавшись зі столичним ресторатором Михайлом Бейліним, привіз до Києва вподобаний багатьма формат. Зараз Kyiv Food Market став одним із найтрендовіших місць у столиці: під одним дахом тут представлено понад 20 модних закладів, на кшталт Bigoli, Beef, Milk Bar, Китайського і В'єтнамського привітів зі спеціальним бістро-меню.

La Veranda Kyiv

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Академіка Богомольця, 7/14

Середній чек: 800 грн

Кухня: середземноморська

IQOS summer terrace

Смачна їжа і добре вино — на цих нехитрих тезах вибудувано концепцію ресторану. Тут подають прості й зрозумілі страви в найкращих традиціях європейської кухні та регулярно влаштовують винні вечори в зеленому саду навколо літнього майданчика.

Liberty Diner

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Верхній Вал, 28

Середній чек: 450 грн

Кухня: американська

IQOS summer terrace

Одне з останніх відкриттів ресторанної мережі братів Сергія та Євгена Гусовських обіцяє киянам «смачну Америку на Подолі». Кухарі запевняють, що їхні сендвічі з пастромою важко відрізнити від Бруклінських, а піцу — від тієї, що продають італійці на Нижньому Мангеттені. Ну і, зрозуміло, в найкращих традиціях американської кухні в меню присутні класичні бургери, реберця і мілк-шейки.

Lucky Restaurant Vinoteque

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська

Співвласником, а попутно і головним на кухні тут став відомий шеф-кухар Володимир Ярославський — суддя кулінарних шоу і бренд-шеф мережі магазинів Good Wine. У меню — авторська інтерпретація класичних страв з усіх куточків планети. До того ж у цьому закладі найбільша винна карта в країні: гість може обрати собі напій до смаку з 4.000 пропозицій.

Mimosa

DR
Фото: DR

Brooklyn Pizza

Адреса: вул. Басейна, ½

Середній чек: 400 грн

Кухня: американська, італійська

IQOS summer terrace

Одна з наймодніших піцерій столиці пропонує зануритися у класику американського стрітфуду, але з несподіваними поворотами. Наприклад, у меню є класична піца Чотири сири, але з гострим медом або ж начебто зрозуміла піца з лососем і томатами, в яку додають фенхель. Постійні відвідувачі рекомендують замовити кукурудзу з кремом із пармезану і смажені телячі мізки зі щучою ікрою. Для ранніх пташок у закладі організовано чимале меню сніданків із традиційними американськими панкейками та яєчним скремблом.

Musafir

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Саксаганського, 57а; вул. Богдана Хмельницького, 3б; вул. Рогнідинська, 4а

Середній чек: 300 грн

Кухня: кримськотатарська

IQOS summer terrace

Тут намагаються готувати кримськотатарську кухню так, як робили це 100 років удома. Творці закладу приділяють багато уваги підтримці правильної атмосфери, тому майже щодня гостей тішить жива музика, а кухарі строго стежать за дотриманням рецептури традиційних кримськотатарських чебуреків, долми і мантів.

NAM

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Середній чек: 900 грн

Кухня: в'єтнамська

IQOS Friendly

За кулінарну магію Азії у стінах цього ресторану відповідає шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. Тут панує в'єтнамське гастрономічне розмаїття з назвами, які важко вимовити, а в меню є цілі розділи з тім-самами, супами фо, а також ньом і роу бари. А ще за нагоди тут рекомендують покуштувати знамениті мусові десерти й авторські коктейлі.

Napule

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

IQOS summer terrace

Ресторан Napule — обитель неаполітанської піци, а її приготуванням за всіма канонами тут займається шеф-піцайоло з Неаполя Джузеппе Іролло. Легітимність саме цієї піци підтверджено спеціальним сертифікатом Associazione Verace Pizza Napoletana, також меню має понад 30 видів популярної італійської страви. Втім, основне меню ресторану доволі різноманітне: тут представлено каракатиці з часником, трюфелі, домашнє морозиво і класичний тірамісу.

Oxota Na Ovets

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Воздвиженська, 10б

Середній чек: 700 грн

Кухня: азійська, стейк-хаус

IQOS Friendly

Автентична азійська кухня стала основою меню закладу, який входить у Сім'ю ресторанів Діми Борисова. Хоча в асортименті страв панує повна еклектика: поки на відкритій кухні смажать мармурові стейки, в акваріумі чекають свого часу живі лобстери і краби, а кухарі на кухні готують гострі супи, пряне каррі та крихітні китайські закуски. Барна карта вражає значним списком коктейлів і різновидів віскі, а також різноманітністю азійського алкоголю.

Piccolino

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Олеся Гончара, 67

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

IQOS summer terrace

Ще один заклад ресторатора Михайла Бейліна пропонує гостям гастрономію справжньої Італії. Скуштувати тут передусім варто фірмову страву від шефа — пасту в голівці сиру, яку він замішує на місці. В іншому ж у меню представлено повний набір італійської класики: домашні пасти, морепродукти, чорний трюфель, артишоки і запаморочливе розмаїття сиру моцарела.

Spicy NoSpicy

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 114

Середній чек: 550 грн

Кухня: азійська

IQOS summer terrace

Знавці називають Spicy NoSpicy одним із найкращих азійських ресторанів. Тут співають оду міксам спецій і основний акцент роблять на індивідуальну суміш для кожного відвідувача, яку готують, зважаючи на його уподобання. Гостроту і прянощі страв можна регулювати, але вона все одно присутня, зокрема в авторській коктейльній карті, яка є предметом гордості тутешніх барменів.

Tres Francais

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Костьольна, 3

Середній чек: 650 грн

Кухня: французька

IQOS summer terrace

Tres Francais називає себе «територією Франції» у центрі Києва і небезпідставно — тут випікають свіжі круасани, вечорами грає акордеоніст, а гості насолоджуються витонченим вином і класичними французькими стравами. У ресторані також працює крамниця, де можна купити сири і випічку з собою.

Under Wonder

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 21

Середній чек: 550 грн

Кухня: італійська

Модний заклад із незвичайним інтер'єром у вигляді рослинної стелі припаде до смаку любителям ситних і гарних сніданків. Тут подають вівсянку з чотирма видами сиру, різні види смузі й омлетів. Шеф-кухар пропонує свій варіант італійської кухні, а сомельє допоможе вибрати відповідне вино з понад 50 сортів. Багато пляшок потрапляють сюди безпосередньо з міжнародних виставок.

Urban Space 500

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Бориса Грінченка, 9

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

Urban Space 500 — частина мережі громадських ресторанів, які розвиваються за так званою соціальною франшизою. Інвесторами в київській філії стали 500 небайдужих українців, а майже весь виторг закладу йде на соціальні проєкти. Тому інтер'єр тут простий і лаконічний, а ціни цілком демократичні. Тут подають кілька видів пасти, тарілки поке, спринг-роли і брускети, а також фірмову каву і крафтове пиво українського виробництва.

Vero Vero

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Іллінська, 18

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

IQOS Friendly

Заклад відомий своєю зеленою літньою терасою і фонтаном, які роблять його одним із найромантичніших у місті. Втім, меню не програє інтер'єру: домашню пасту, ризото і піцу тут готують переважно з італійських продуктів. Ще два козирі закладу — домашнє морозиво і колекція тосканського сухого червоного вина к’янті з 30 видів.

Vino e Cucina

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

IQOS summer terrace

Вино й італійська кухня — ідеальний союз, переконані творці Vino e Cucina. Вино тут носять на руках і для 1.000 марок, які представлені в тутешній енотеці, відведений підвал триповерхового ресторану. Тут також є сирна кімната, поверхом вище — піцерія, а на самому верху — ресторанний зал. Там подають страви класичної італійської кухні; особливо завсідники нахвалюють сирний ризото і тартар із телятини.

100 років тому вперед

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Володимирська, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

IQOS Friendly

Тутешній шеф ресторану, а за сумісництвом відомий телеведучий і пропагандист здорової їжі Євген Клопотенко пропонує любителям гастрономічних експериментів не просто ребрендинг борщу з пампушками, а сучасну українську кухню з власними суперфудами. У ресторані готують філе лісового сома з соусом із буряка і закуску з бджіл, а на десерт несуть фіолетову капусту з сосновими шишками. Барна карта теж може здивувати: в ресторані роблять коктейлі з горохом, з білими грибами, з ароматом капусти або буряка.

Веранда на Дніпрі

DR
Фото: DR

Адреса: Набережне шосе, 11а

Середній чек: 950 грн

Кухня: італійська, європейська

IQOS Friendly

Одна з головних переваг цього закладу — чудовий краєвид, який відкривається на місто з тераси ресторану. Закуски і страви в меню знайдуться на будь-який колір і смак: від піци і суші до екстравагантного ризото з буряком і козячим сиром.

В'єтнамський привіт

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Московська, 8

Середній чек: 400 грн

Кухня: в'єтнамська

Засновники закладу — молода пара Міша і Даша Кацуріни, які створили мережу ресторанів автентичної азійської кухні. Ідеї страв вони привозять із власних подорожей, а в меню, крім звичайного набору відомих в'єтнамських страв, є справжні смажені личинки жуків зофобас із кунжутом. Знавці азійської кухні хвалять заклад за максимальну близькість до оригіналу і страви регіональної в'єтнамської кухні, які в Україні й зовсім не представлені.

Гімалаї

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 80

Середній чек: 400 грн

Кухня: індійська

IQOS summer terrace

Місцеві кухарі шанують традиції класичної індійської кухні вже понад 20 років, а меню багате стравами для вегетаріанців, веганів і сироїдів. Атмосфера ресторану, як і декор залів, приглушена і заспокійлива. Безліч пряних страв на кшталт індійського рису басматі, супу з чорної сочевиці і сиру в гороховому клярі чудово доповнить чай масала з прянощами.

Жизнь замечательных людей

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 36

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

Тусовщики і гурмани Києва давно протоптали стежку в ЖЗЛ: сюди заведено ходити на сніданки з кашею з льону на кокосовому молоці, обідати том-ямом або проводити вечір із друзями в тутешньому барі, де готують авторські коктейлі. У будь-якому разі ресторан у самісінькому центрі Києва встиг стати невід'ємною частиною гучної рутини.

Итальянская редакция

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Фішка одного з наймодніших закладів ресторатора Дмитра Запорожця — італійська кухня нашого часу, після ретельної, але поважної редактури. Тісто для піци тут готують на заквасці з трьох сортів пшениці, курячу печінку тушкують у десертному вині, піцу готують із соусом бешамель і додають у неї кабачки. На особливу увагу заслуговує асортимент вина, в якому сотня локальних позицій.

Канапа

DR
Фото: DR

Адреса: Андріївський узвіз, 19а

Середній чек: 650 грн

Кухня: українська

IQOS Friendly

Місце, де звична українська кухня стала по-справжньому високою. Це сталося після того, як старовинні вітчизняні рецепти тут вступили в симбіоз із сучасними кулінарними технологіями. Тому кролика тут готують із карамелізованою капустою, банош подають зі штучним яйцем із кукурудзяного крему, а паштет роблять із гороху і ферментованої капусти. Обідати можна з розкішним краєвидом на історичний центр Києва вприкуску.

Китайський привіт

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Івана Франка, 7

Середній чек: 400 грн

Кухня: китайська

IQOS summer terrace

Меню цього закладу з мережі Привітів дещо відрізняється від класичних ресторанів китайської кухні здебільшого незвичайними закусками з фокусом на стрітфуд. Тут подають смажений лотос з імбирем, смажене молоко з м’ятним морозивом, рибу-хризантему в кисло-солодкому соусі та безліч інших кулінарних дивовиж. Коронний десерт закладу, повз який не раджу проходити, — сорбет із манго.

Любимый дядя

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Паньківська, 20

Середній чек: 600 грн

Кухня: східна

Космополітизм у всьому — ось за що ратують ідеологи Любимого дяди. Інтер'єр закладу скидається на квартиру мандрівника з усілякими раритетними речами — від мопеда до роялю. Приблизно те саме відбувається і з меню, яке зібрало найкраще зі східної кухні: ізраїльський хумус, марокканську шакшуку і палестинський баба гануш.

Молодість

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Московська, 1

Середній чек: 300 грн

Кухня: українська

IQOS summer terrace

Ще один продукт співпраці ресторатора Алекса Купера і Михайла Бейліна став двійником свого одеського побратима і влаштувався в одній будівлі з Kyiv Food Market. У Молодості все покликано викликати ностальгію за дитинством, яке пішло, у покоління 80−90-х років: крабовий салат, чебуреки, студентські пельмені та вафельний торт. У закладі звучать улюблені хіти шкільних дискотек. Для повного занурення в атмосферу дитинства можна пограти в тетріс у лаунж-зоні.

Одеса

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Велика Васильківська, 114

Середній чек: 500 грн

Кухня: авторська

IQOS summer terrace

Під керівництвом шеф-кухаря Юрія Приємського, який двічі увійшов до топ-25 найкращих представників цієї професії в країні, тут готують авторські страви з легким одеським акцентом. М’ясо, наприклад, доводять до готовності за особливою технологією — спочатку вакуумують, а потім воно мліє у печі кілька годин. Окрема фішка ресторану — яскрава і нестандартна подача страв, якою славиться Приємський.

Пантагрюель

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

Пантагрюель — ресторан із 20-річною історією, який свого часу став первістком сім'ї Гусовського. За багато років роботи формат класичної остерії був відточений до дрібниць, і тепер у його стінах панує маленька Італія. Меню представлено не тільки домашніми пастами і стравами з морепродуктів, а й регіональними закусками на кшталт вітело тонато (маринована телятина у крем-соусі) або м’ясних рулетів тортеліні в бульйоні.

Публицист

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Січових Стрільців, 25

Середній чек: 600 грн

Кухня: м’ясний ресторан

Заклад у стінах колишнього видавництва пропонує стильний лаконічний інтер'єр із дерева і практично таке ж чесне нехитре меню. У ньому представлено вісім видів м’ясних страв, п’ять рибних, три піци і кілька видів закусок. Особливо хвалять тутешню коктейльну карту за різноманітність і наявність органічних вин.

Тайський привіт

DR
Фото: DR

Адреса: пров. Чеховський, 2/48

Середній чек: 400 грн

Кухня: тайська

Новий заклад сім'ї Кацуріних, як і його попередники, відрізняється максимальною гастрономічною автентичністю. Рецепти страв, як і більшість елементів декору, ресторатори самі привезли з Таїланду, куди їздили кілька разів розробляти концепцію. У меню значаться два види том-яму: туристичний — на кокосовому молоці, й оригінальний — на курячому бульйоні, яким його їдять у тайських сім'ях. Кулінарні хіти меню — це котлети з крабового м’яса, солодкий рис із манго і кокосове морозиво. Запивати все це передбачається натуральним вином або диким тайським чаєм.

Файна Фамілія

DR
Фото: DR

Адреса: бул. Дружби Народів, 25а; вул. Микільсько-Слобідська, 1а; вул. Верхній Вал, 10; вул. Еспланадна, 30а; вул. Сагайдачного, 25; вул. Мала Житомирська, ¾

Середній чек: 450 грн

Кухня: середземноморська

IQOS summer terrace (вул. Верхній Вал, 10; вул. Еспланадна, 30а)

Всі шість ресторанів мережі об'єднані концепцією «кухні смачної Європи». Гостям тут пропонують найкращі зразки іспанської, італійської та французької кулінарії в сімейному форматі й за цілком демократичним прайсом.

Хуторець на Днiпрi

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Середній чек: 600 грн

Кухня: українська

IQOS summer terrace

Якщо ви засумували за старою доброю українською кухнею без будь-яких експериментальних витівок — вам сюди. В меню ресторану мережі La Famiglia є сім видів сала, три види смальцю, п’ять видів борщу та сім видів вареників. У закладі обладнана горілчана кімната, де представлено 80 видів цього міцного напою, а також є чимала винна карта.

Чорноморка

Kirill Avramenko
Фото: Kirill Avramenko

Адреса: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Драгоманова, 6/1; вул. Юрія Іллєнка, 83а; вул. Княжий затон, 16д; вул. Велика окружна, 110а; вул. Бойчука, ½; пр. Науки, 8; пр. Перемоги, 1; пр. Героїв Сталінграда, 12 г, корпус 2; вул. Велика Васильківська, 49а

Середній чек: 400 грн

Кухня: рибний ресторан

IQOS summer terrace

Меню мережі Чорноморка може похвалитися всілякими видами морепродуктів за демократичними цінами, за що вона здобула широку популярність серед киян. Свіжі рибу, креветки, кальмари і восьминогів можна вибрати прямо на демонстраційному прилавку або ж купити вподобані морепродукти додому.

Чичико

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Ярославів Вал, 23а

Середній чек: 450 грн

Кухня: грузинська

IQOS Friendly

Фішка ресторану — сучасна грузинська кухня, що означає нестандартні поєднання продуктів в улюблених класичних стравах цієї сонячної країни. Наприклад, рулети з баклажанів гостям подають у трюфельному соусі, хачапурі готують з сочевиці, а міні-хінкалі начиняють сиром рікота. Оскільки грузинську кухню важко уявити без міцних напоїв, до пригощань завжди можна додати локальні вина і традиційну чачу.

Шоті

DR
Фото: DR

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 750 грн

Кухня: грузинська

IQOS summer terrace

Ще один ресторан родини Гусовських пишається тим, що тут грузинську кухню зуміли звести в ранг «високої». Щоб у цьому переконатися, досить зазирнути в меню, де красуються хінкалі з в’яленим м’ясом під кремом із сиру надугі та рулети з сулугуні з грибами в соусі баже. Особлива гордість ресторану — винна карта з сотнею найкращих вин Грузії.

Читайте повний ТОП-100 найкращих ресторанів України у свіжому номері журналу НВ — № 34 від 17 вересня 2020 року

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X