Особливості національного похмілля. У яких країнах краще не пити, щоб не лікуватися дивними засобами

1 січня 2019, 11:47

Видання Reader's Digest зібрало засоби від похмілля, яким надають перевагу в різних країнах світу

Серед них є як звичні для нашого вуха і смакових рецепторів - наприклад, коктейль Кривава Мері або огірковий розсіл, але також зустрічаються абсолютно незвичайні поєднання продуктів і відверто дивні страви.

Відео дня

Польща: Стакан огіркового розсолу

Ви більше не будете використовувати соління виключно для того, щоб зробити ідеальний сендвіч. Переконайтеся, що розсіл містить оцет, щоб допомогти придушити головний біль і полегшити дискомфорт, кажуть поляки. Деякі навіть тримають кисле молоко під рукою, щоб отримати такий же ефект. Видання рекомендує обмежитися розсолом.

Японія: Умебосі

Кілька цих квашених слив - помічник для великого числа японців, які випили занадто багато. (А вони добре розбираються, адже їхні діти найздоровіші в світі.) Вважається, що умебосі покращують функціонування печінки і допомагають у травленні.

Фото: epochtimes.ru
Фото: epochtimes.ru Фото:

Великобританія: Молочний чортополох

Ця трава, багата антиоксидантами, також є однією з хитрощів, щоб вилікувати похмілля природним чином. Ефективність молочного будяка для захисту печінки від токсинів була підкріплена кількома дослідженнями. Флавоноїд сілімарин може бути ключовою речовиною в його екстракті, що допомагає вилікувати почуття похмілля.

Канада: Канадський імбирний ель

Може, це прояв національної лояльності, але канадці стверджують, що ігристі напої, які вперше були придумані в їхній країні, творять чудеса зі шлунком. Однак в списку інгредієнтів напою немає згадок про сам імбир, який був би найбільш ймовірним джерелом ліки від похмілля. Тільки не пийте дуже багато - содова це насправді погано для вас.

Фото: oede.by
Фото: oede.by Фото:

Америка: Кривава Мері

Томатний сік має найвищу концентрацію лікопіну (що робить помідори одним із самих здорових продуктів харчування), а селера містить відновлювальні вітаміни, які можуть полегшити біль. Пам'ятайте, однак, що «клин клином вибивають» - веселе правило, але набагато більш ефективним буде рецепт безалкогольної Діви Марії.

Монголія: Мариновані овечі очі

Ні, зір не підводить вас. Страждаючі від похмілля монголи їдять (п'ють?) мариновані овечі очі в томатному соку, щоб отримати переваги лікопіну, які ми отримуємо з Кривавої Мері.

Перу: Лече де Тигре

Хоча це перекладається як «молоко тигра», в цьому напої немає жодних молочних продуктів. Цей соус використовується в якості основи для севіче і складається з соку лайма, цибулі, чилі, солі, перцю і соків з риби, яка маринується. Одна чарка напою повинна полегшити ваше похмілля. Але будьте обережні: це також потужний афродизіак.

Фото: miquiosco.com

Фото: miquiosco.com Фото:

Південна Африка: Омлет з яєць страуса

Це, безумовно, один із способів з'їсти більше яєць. Одне страусине яйце є еквівалентом 24 курячих. Сподіваємося, ви не настільки напилися вчора, що спробуєте з'їсти все це самостійно.

Німеччина: Katerfrühstück

П'яні німці їдять цей котячий сніданок, щоб полегшити грубий ранок після ночі дурощів, викликаних алкоголем. Він включає маринований оселедець, скибочки соління і кільця цибулі - сформовані в бутерброд або рулетик.

Фото: UNICUM.de
Фото: UNICUM.de Фото:

Мексика: Менудо

Є деякі мексиканські рецепти, які може приготувати кожен. Інші, як і менудо, вимагають більш досвідченого кухаря, тому що це суп, приготований з рубців, тобто коров'ячих шлунків. Якщо ви зможете витримати основний інгредієнт, основа з червоного перцю чилі простимулює ваші носові пазухи і прояснить голову.

Шотландія: Айрн-Брю

Віскі - головний алкогольний напій в Шотландії, але Айрн-Брю - ще один національний напій країни. Напій, що англійською звучить як «залізне пиво», ця помаранчева газована рідина дає вам кофеїновий поштовх, щоб витіснити похмілля. Кажуть, він трохи схожий на помаранчеві цукерки TicTac, а це ж смачно.

Хорватія: Бюрек

Це тісто більше схоже на закуску, ніж на десерт. Він наповнений яловичиною або сиром, тому поглинає алкоголь за допомогою смаків, які люблять всі.

Фото: Fine Dining Lovers
Фото: Fine Dining Lovers Фото:

Китай: Конгі

Конгі - популярна рисова каша і зручна їжа для не тільки з похмілля, але і для тих, хто відчуває себе погано через погодні умови. Блюдо легко ковтати і воно поповнює рідину в організмі, заспокоюючи ваш шлунок.

Південна Корея: Хеджангук

Ця страва перекладається як «суп, щоб перемогти похмілля» або буквально «похмільний суп». Існують варіації рецепта по всій Південній Кореї, але основа - це капуста напа, соєва паста і кров буйвола, що згорнулася, яку також називають кров'яний пудинг. Не для людей зі слабкими нервами.

Фото: lovehwaseong.kr
Фото: lovehwaseong.kr Фото:

Норвегія: Лютефіск

Північні країни звертаються до лютефіска (сушена біла риба, оброблена лугом) для святкових обідів і всякий раз, коли їм потрібен пост-алкогольний підйом. У процесі приготування виходить страва желеподібної консистенції.

Бангладеш: Кокосова вода

Нарешті засіб від похмілля, про який ви дійсно чули! Кокосова вода поповнює запас електролітів, які ви втратили в барі, і на 100% є натуральною. Порада для наступного разу: кокосова вода - відмінний спосіб не втрачати вологу в організмі, поки ви п'єте алкоголь.

Таїланд: Пад кі мао

Наскільки доречно, що це блюдо буквально означає «п'яна локшина»? З рисової локшини, соєвого соусу, м'яса і/або морепродуктів, часнику і паростків квасолі, Пад кі мао обов'язково виведе вас з цього похмільної паніки. Плюс можливість поїсти макаронів без докорів сумління!

Фото: Taste

Фото: Taste Фото:

Чехія: Утопенці

Мариновані корнішони і сосиски є основою чеського сніданку. «Утопенці» означає «потонулі люди», тому той, хто назвав це блюдо, безумовно знав, хто буде його головним споживачем.

Румунія: Суп з рубця

Ще один супчик зі шлунків! Насправді, рубці є хорошим джерелом білка, а більш гострі інгредієнти страви (гострий перець, часник, оцет) відволікають увагу шлунка від алкоголю і дозволяють зосередитися на його іншому вмісті.

Сінгапур: Кая тост

Якщо ви вже вмієте готувати ідеальний тост, час навчитися готувати кращий п'яний тост! Те, що робить Кая тост особливим, це його начинка: цукор, кокосове варення, яйця-пашот, листя пандана і масло. Ви, ймовірно, захочете його, навіть якщо не відчуваєте похмілля.

Данія: Reparationsbajer

Данці вважають, що ліки від занадто великої кількості алкоголю - це ще більше алкоголю. Отже, Reparationsbajer, або «пиво для відновлення». Якщо цей освіжаючий світлий ель не вилікує ваше похмілля, то, принаймні, ви випили ще.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X