Просочений кремом. Рецепт домашнього торта Наполеон від Ревізора

24 листопада 2020, 03:30

Ведуча шоу Ревізор Юлія Панкова поділилася унікальним рецептом десерту, якому більше 50 років.

Торт Наполеон - один з найпопулярніших десертів світу. Ведуча Нового каналу, кулінар Юлія Панкова поділилася рецептом улюбленого десерту.

«За цим рецептом моя бабуся-кухар пекла торти ще для своїх дітей. Я люблю "мокрий", просочений кремом Наполеон. Щоб він таким вийшов, зробіть крем по моїй інструкції. До речі, мій смачний торт з'їли за два дні. Адже дійсно важко втриматися, щоб не поласувати шматочком, а потім ще і ще», - розповіла Ревізор.

Відео дня

Торт Наполеон (Фото: прес-служба Нового каналу)
Торт Наполеон / Фото: прес-служба Нового каналу

Інгредієнти для коржів:

  • 300 г вершкового масла
  • 400-450 г борошна (приблизно три склянки)
  • 0,5 склянки води
  • 1 ч. л. оцту
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 шт. яйця
  • дрібка солі

Інгредієнти для крему:

  • 600 мл молока (жирність 3,2%)
  • 70 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 г цукру
  • 100 г яєць (приблизно 2 шт.)
  • 30 г борошна
  • 50 г крохмалю

Приготування коржів:

1. Дрібно порубайте вершкове масло і змішайте з борошном. Зробіть поглиблення і налийте туди 0,5 склянки води. Туди ж додайте соду, погашену оцтом, одне яйце і щіпку солі.

2. Замісіть тісто. Воно повинно бути щільним і не липнути до рук. Розділіть тісто на 12 рівних частин. Зробіть з них кульки і покладіть в холодильник на одну годину.

3. Потім діставайте по кульці. Розкачайте їх тонко і проткніть виделкою багато разів. Поставте корж в духовку на 5-6 хвилин при 180 градусах. Коржі повинні стати рум'яними.

Приготування крему:

1. У молоко додайте 70 г цукру і 10 грам ванільного цукру. Поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.

2. Розітріть 50 г цукру, два яйця, борошно і крохмаль. Потім додайте в гаряче молоко. Швидко заваріть, активно помішуючи.

3. Дайте крему охолонути. Розділіть на шість частин. Промажьте 11 коржів, один залиште для посипання. Готовий торт поставте під прес в холодильник. Рекомендується на ніч. Вранці дістаньте, з одного коржа зробіть крихти. Обсипте ними весь торт.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X