Домашній квас. Рецепт ігристого напою з бузини

7 червня, 02:56
За бажанням можна додати лимон та м’яту (Фото:jordache/depositphotos.com)

За бажанням можна додати лимон та м’яту (Фото:jordache/depositphotos.com)

З квітів бузини готують різні напої: від чаю до шампанського. Однак найпопулярнішим є освіжаючий лимонад або квас із цих квіток.

Квіти бузини користуються великою популярністю в народній медицині, адже мають протизапальні та дезінфікуючі властивості. Недарма ще в 4 столітті до нашої ери Гіппократ використовував квіти бузини в лікарських цілях, після чого чагарник набув слави дерева довголіття. З бузини можна готувати настої, чаї, з ягід — варення чи компоти. Але оскільки в спеку всім хочеться випити стаканчик чогось освіжаючого, найпопулярнішим рецептом став квас/лимонад із бузини.

Відео дня

Рецепт квасу з бузини

Складові:

  • Бузина — 30 суцвіть
  • Вода — 10 л
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонна кислота — 25 г
  • М’ята — за смаком
  • Лимон за бажанням

Приготування:

Залийте квіти водою і залиште настоюватися 24 години.

Процідіть напій, додайте цукор та лимонну кислоту, розмішайте та залиште ще на 9 годин.

Потім візьміть банки чи пляшки (пляшки більш надійні для процесу бродіння), викладіть у них, за бажанням, часточки лимона і м’яту. Розлийте напій по пляшках, закрутіть (якщо ви використовуєте банки, накрийте капроновими кришками) і приберіть у холодильник на 3−4 дні.

Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X