З сиром і родзинками. Рецепт налисників від шеф-кухаря

8 листопада 2022, 20:55
Готові млинці під соусом запікаються в духовці для отримання рум’яної скоринки (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Готові млинці під соусом запікаються в духовці для отримання рум’яної скоринки (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.

Налисники — це традиційні українські млинці з начинкою. Зазвичай цю назву вживають саме щодо млинців із сиром, однак це регіонально. Така страва засмакує і дорослим, і дітям, а рецепт її досить простий. Едуард Насиров також додає до страви особливий сметанний соус.

Відео дня

Рецепт налисників

Інгредієнти для млинців:

  • 400 мл молока
  • 150 г борошна
  • 50 г вершкового масла, розтопити або олія
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру/меду/альтернативи
  • цедра ½ апельсина або 1 лимона
  • ½ скл. родзинок, попередньо замочити
  • ½ ч.л. ванільного екстракту

Інгредієнти для соусу:

  • 300 мл жирної сметани
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • ваніль за бажанням

Приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти для млинців: вони повинні бути кімнатної температури.

2. Яйця змішайте з борошном і цукром, поступово введіть молоко, потім масло та сіль, перемішайте. Якщо млинці тільки для цього десерту — у тісто можна додати трохи апельсинової цедри. Готове однорідне тісто лишіть відпочити на 15−30 хвилин.

3. Посмажте млинці на розігрітій сковороді.

4. Для начинки змішайте всі інгредієнти в мисці. Сир можна протерти через сито — тоді начинка буде ніжнішою.

5. Для соусу змішайте всі інгредієнти до однорідності.

6. У кожен млинець загорніть 1,5−2 ст.л. начинки та згорніть у рулет. Викладіть млинці у форму застелену пергаментом, зверху вилийте соус.

7. Випікайте млинці у розігрітій до 180 °C духовці 30−40 хвилин — поки млинці не стануть рум’яними.

Подавати можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X