З сиром і родзинками. Рецепт налисників від шеф-кухаря

Готові млинці під соусом запікаються в духовці для отримання рум’яної скоринки (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.
Налисники — це традиційні українські млинці з начинкою. Зазвичай цю назву вживають саме щодо млинців із сиром, однак це регіонально. Така страва засмакує і дорослим, і дітям, а рецепт її досить простий. Едуард Насиров також додає до страви особливий сметанний соус.
Рецепт налисників
Інгредієнти для млинців:
- 400 мл молока
- 150 г борошна
- 50 г вершкового масла, розтопити або олія
- 3 яйця
- 2 ст.л. цукру
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- 300 г сиру
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру/меду/альтернативи
- цедра ½ апельсина або 1 лимона
- ½ скл. родзинок, попередньо замочити
- ½ ч.л. ванільного екстракту
Інгредієнти для соусу:
- 300 мл жирної сметани
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- ваніль за бажанням
Приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти для млинців: вони повинні бути кімнатної температури.
2. Яйця змішайте з борошном і цукром, поступово введіть молоко, потім масло та сіль, перемішайте. Якщо млинці тільки для цього десерту — у тісто можна додати трохи апельсинової цедри. Готове однорідне тісто лишіть відпочити на 15−30 хвилин.
3. Посмажте млинці на розігрітій сковороді.
4. Для начинки змішайте всі інгредієнти в мисці. Сир можна протерти через сито — тоді начинка буде ніжнішою.
5. Для соусу змішайте всі інгредієнти до однорідності.
6. У кожен млинець загорніть 1,5−2 ст.л. начинки та згорніть у рулет. Викладіть млинці у форму застелену пергаментом, зверху вилийте соус.
7. Випікайте млинці у розігрітій до 180 °C духовці 30−40 хвилин — поки млинці не стануть рум’яними.
Подавати можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Смачного!