Найсмачніше львівське свято. Як львів’яни європейські ласощі смакували

12 травня 2016, 13:00
PR

Минулі вихідні видалися для львів’ян та гостей міста особливо смачними! Поласувати вишуканими стравами Старої Європи усіх запрошували організатори Фестивалю їжі, що пройшов 7 травня у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького за підтримки ТМ «Львівське Robert Doms»

Роберт Домс ― знаменитий львівський підприємець і мандрівник, що жив у ХIX столітті.

З його пристрастю до вишуканих смаків пов’язана романтична історія кохання, яку люблять переказувати у місті Лева. Виявляється, що багатий та родовитий Роберт закохався у красуню Зосю, що була простою служницею та щоранку приносила йому кухоль пива з Львівської пивоварні на дегустацію. Не зважаючи на різницю у статусі, він одружився з гарною та веселою Зосею.

Відео дня

Подорожуючи Європою, Роберт Домс любив куштувати різні страви та напої, обираючи бездоганні поєднання. Справжній гурман та колекціонер кулінарних рецептів, він обирав найкращі смаки і збагатив традиційну українську кухню вишуканими стравами Старої Європи. Саме завдяки йому у Львові навчилися подавати пиво з такими стравами, які можна скуштувати у Празі, Відні, Мюнхені та Брюсселі.

Організатори подарували відвідувачам Фестивалю їжі унікальну можливість скуштувати найкращі пивні страви від Роберта Домса у виконанні шеф-кухаря ресторану «Гарбуз» Василя Лакотія. Він провів майстер-клас з приготування грибної темпури, що найкраще поєднується з «Богемським», курячих крилець у соусі пелаті, які бездоганно смакують з «Мюнхенським», каре баранини з чорничним соусом, котре підкреслює смак «Віденського». Шанувальники морепродуктів змогли насолодитися тигровими креветками у медовому соусі, що разом з ковтком нефільтрованого «Бельгійського» змушують забути про будь-які інші ласощі.

Фестиваль їжі став справжнім святом для гурманів. Всі, кому пощастило потрапити на нього, відкрили для себе не тільки нові смаки, а й дізналися багато про секрети приготування делікатесів, якими щедро ділився шеф-кухар на майстер-класі. Він докладно роз’яснював та покроково демонстрував приготування кожної страви перед численними глядачами. Вийшло цікаве кулінарне шоу, у якому кожен зміг взяти участь. Глядачі не тільки дивилися та смачно їли, а й вчилися готувати та подавати страви, як у ресторані.

Організатори потурбувалися про те, щоб фестиваль став для гостей пізнавальним і запам’ятався надовго. Відвідувачі почули багато історій про Львів та знамениту Львівську броварню, що розповідав Євген Марців, місцевий історик-краєзнавець, змогли взяти участь у різноманітних конкурсах, подивилися виступи вуличних музикантів та аніматорів і, звичайно ж, сфотографуватися у спеціально облаштованих фотозонах.

Отже, свято вдалося, як то кажуть, на славу. Було весело, цікаво і надзвичайно смачно!

Висловлюючи подяку організаторам, Тарас Маципура, менеджер з маркетингу ТМ «Львівське» компанії Carlsberg Ukraine, сказав: «Львівський Фестиваль їжі це справжнє свято різних смаків та культур, чудовий привід відвідати Львів, дізнатися про нові цікаві страви європейської кухні і просто поспілкуватися. Ми підтримуємо такі заходи, бо вважаємо, що саме вони роблять нас більш відкритими до Європи, світу і один до одного».


Показати ще новини
Радіо NV
X