Найкращі шеф-кухарі світу назвали головні фуд-тренди 2017 року

27 січня 2017, 18:38
Знамениті шеф-кухарі поділилися своїми прогнозами про гастрономічні тенденції на 2017 рік

Щоб дізнатися, які ресторанні страви виявляться в цьому році найбільш популярними і які особливості приготування їжі будуть переважати, портал CNN опитав досвідчених кулінарів з різних країн світу.

Відео дня

Головні фуд-тренди 2017 року за версією всесвітньо відомих кулінарів:

Їжа для населення стане доступнішою. Італійський шеф-кухар Массімо Боттура, чий ресторан Osteria Francescana в Модені був названий найкращим рестораном 2016 року, передбачає, що в новому році їжа стане доступною для більшої кількості людей.

«Фуд-трендом 2017 року повинні стати не продукти, а ставлення до людей. Кулінари повинні не просто пропагувати здорове харчування, але й робити все можливе, щоб їжа була доступною для якомога більшої кількості людей».

© Unsplash

© Unsplash Фото:

Жодних нудних вечерь. Відомий японський шеф-кухар, власник ресторану французької кухні L'Effervescence в Токіо, Намае Сінобу каже, що в 2017 році ресторатори відмовляться від жахливо нудних і жахливо дорогих вечерь. Прийоми їжі стануть більш оригінальними: кухарі з мішленівськими зірками будуть подавати локшину, пельмені гедза або навіть хот-доги.

Соціальна відповідальність. Іспанець Хуан Рока, шеф-кухар і власник ресторану El Celler de Can Roca, стверджує, що в цьому році кулінари стануть більш свідомими в питаннях утилізації харчових відходів і допомоги голодуючим. Сам Хуан Рока разом зі своїми братами вже приєднався до програми ООН FoodAfrica, спрямованої на допомогу нужденному в їжі населенню Африки.

Цю ідею підтримує і новозеландський шеф-кухар, власник ресторану Attica Бен Шюрі. Кухарі задумаються про довкілля і вплив продовольчої галузі на планету, вважає Шюрі.

Більше сміливості та креативу. Філіппінський шеф-кухар Маргарита Форес зазначає, що у 2017 році в ресторанних стравах з'явиться більше оригінальних інгредієнтів, для задоволення смакових потреб клієнтів фермери і виробники будуть вирощувати і замовляти незвичні продукти. Маргарита Форес прогнозує, що в ресторанах світу завоюють популярність японські морські їжаки, ірландські устриці та філіппінські манго.

© Unsplash
© Unsplash Фото:

Хліб і масло. Індійський шеф-кухар Ананд Ганнан, власник ресторану Gaggan у Бангкоку, вважає, що зараз ресторани перенасичені стравами молекулярної кухні, різноманітними желе і піною. В цьому році в тренді буде повернення до простих і зрозумілих рецептів, до хліба і масла.

Гостинність. Головний тренд 2017 року – це щирість і гостинність,чи це елітний ресторан, чи придорожнє кафе, каже швейцарський шеф-кухар Деніел Хамм. Коли люди приходять повечеряти і відчувають справжню доброзичливість з боку кухарів і офіціантів, вечеря стає особливою.

Раніше американські дієтологи встановили, які корисні продукти будуть у тренді в 2017 році.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X