За рецептом британського шефа. Як приготувати закуску зі скумбрії на найтоншому тості

7 грудня 2019, 03:53

Що приготувати на Новий рік? Закуска за рецептом британського шефа ідеально доповнить святковий келих шампанського.

Напередодні зимових свят в Києві презентували книгу рецептів Англійське Різдво. Автор — британський шеф Люсі Варнава, що отримала кулінарну освіту в найпрестижніших школах Ashburton cookery school і The School of Artisan Food. Вона поділилася з НВ Style святковими рецептами з нової книги.

Відео дня
Lucy Varnava
Фото: Lucy Varnava

Ось що говорить автор про паштет зі скумбрії на тостах Мельба: «Для мене різдвяний стіл неможливий без улюбленої закуски — паштету з копченої скумбрії. Зазвичай цей паштет подають зі сметаною і грінками з білого багета, але, оскільки в різдвяний день хочеться чогось особливого, я люблю подавати паштет на тонких хлібних човниках-тостах Мельба. А сметану додаю в паштет, щоб отримати ще більш ніжну структуру. Цей паштет прекрасний як закуска перед основною стравою або як елегантна закуска до святкового фуршету».

Паштет з копченої скумбрії на тості Melba

Ідеальна пара до келиха холодного шампанського в приємній компанії.

Інгредієнти

філе скумбрії гарячого копчення 250 г

вершковий крем-сир 100 г

сметана 50 г

свіжий кріп 1 ч.л.

лайм 2 штуки

журавлина 100 г

цукор хліб 5 скибочок
сіль, перець

Інструкція приготування

Загальний час: 01:00 (Час приготування: 01:00)

  1. Перемолоти в однорідну масу філе скумбрії, сир і сметану. Додати кріп (попередньо видалити стовбур), чорний перець і сік 1 лайма. Збити міксером в однорідну масу і прибрати в холод.
  2. Журавлину викласти в каструлю, додати 2 ст.л. води і дрібку цукру. Поставити на середній вогонь на 5-7 хв. Готовий компот зняти з вогню і дати охолонути.
  3. Приготувати тости Мельба (Melba). Скибочки хліба обсмажити в тостері або на грилі з обох сторін. Гострим ножем зрізати скоринки. Потім розрізати тости навпіл, зробивши їх в 2 рази тоншими, уклавши гострий ніж горизонтально і розрізавши всередині м'якої частини тосту. У вас мають вийти 2 тонкі пластини тостів. Розрізати їх на "стрічки" шириною в 2-2.5 см і довжиною в 8-10 см. Укласти на деко м'якою частиною догори і поставити під гриль або в духовку, розігріту до 200С, на верхню полицю. Поки Мельба під грилем, не зводьте з них очей, тому що вони можуть згоріти моментально! Готові Мельба повинні бути золотистого кольору і закручені догори.
  4. Холодний паштет набрати чайною ложкою і акуратно викласти на край кожного тосту Мельба. Зверху викласти журавлину і натерти цедру лайма.

Книгу Англійське Різдво можна замовити на сайті Люсі Варнави за ціною 550 грн.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X