На День подяки або Різдво. Секрети приготування правильної індички в духовці

Freepik
Індичку готують на великі сімейні свята: Різдво, Новий рік, американський День Подяки. Пропонуємо святковий рецепт з м’ясною начинкою та карамелізованими апельсинами.
День Подяки святкують в США кожен четвертий четвер листопада. У 2020 він припадає на 26 листопада, з цього дня починається святковий сезон, що включає в себе Різдво і Новий рік.
За традицією, за святковим столом сім'я їсть фаршировану індичку і солодкий гарбузовий пиріг. Кожен член сім'ї вимовляє слова подяки за всі хороші події, що відбулися в його житті за рік. Пропонуємо приготувати фаршировану індичку з пряними апельсинами і доторкнутися до атмосфери свята подяки.
Індичка з пряними апельсинами в духовці: рецепт
Основні інгредієнти:
- індичка (близько 4 кг) — 1 шт.
- оливкова олія — 2 ст. л.
- картопля — 15 шт.
- морква (маленька) — 15 шт.
- цукіні - 10 шт.
- вершкове масло — 270 г
- червона цибуля — 10 шт.
- чебрець, розмарин, шавлія, петрушка
- часник — 1 зубчик
- мускатне вино — 125 мл
- цукрова пудра — 1 ст. л.
Для начинки:
- фарш телятина і свинина — 250 г
- панірувальні сухарі грубого помелу — 200 г
- бекон — 200 г
- вершкове масло — 100 г
- ріпчаста цибуля — 1 шт.
- часник — 4 зубчики
- шавлія — 1 пучок
Для апельсинів з прянощами:
- апельсини — 1 кг
- цукор — 1 кг
- білий винний оцет — 350 мл
- паличка кориці - 1 шт.
Покрокове приготування індички в духовці
1. Апельсини з прянощами краще готувати заздалегідь. Для цього наливаємо у велику каструлю воду і доводимо до кипіння на сильному вогні. Додаємо в каструлю апельсини, знову доводимо до кипіння і готуємо на повільному вогні 10 хвилин. Після того, як апельсини охолонуть, розрізаємо їх на скибочки товщиною 5 мм.
Поки остигають апельсини, ставимо на вогонь невелику каструлю з 100 мл води, додаємо цукор, винний оцет, корицю і варимо 5 хвилин. Далі додаємо скибочки апельсинів, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні близько 4 хвилин і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, накриваємо плівкою і залишаємо на ніч.
На наступний день знімаємо плівку з апельсинів, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, прибираємо вогонь до мінімального і готуємо 5 хвилин. Скибочки апельсинів перекладаємо в стерилізовану літрову банку. Сироп ще раз доводимо до кипіння на середньому вогні, готуємо ще 2 хвилини, далі виливаємо сироп на нарізані апельсини і закриваємо банку.
2. Розігріваємо духовку до 200 ° С. Дрібно нарізаємо чебрець, розмарин, шавлію, петрушку і 1 зубчик часнику. Змішуємо нарізані інгредієнти з 250 г м’якого вершкового масла.
3. Індичку дістаємо з холодильника заздалегідь, вона повинна бути кімнатної температури. Видаляємо нутрощі індички, промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Натираємо індичку під шкірою маслом з травами і(робити це потрібно дуже акуратно).
Натираємо 1 ріпчасту цибулю на середній тертці, дрібно нарізаємо бекон, 4 зубчики часнику, шавлію, змішуємо все в окремій ємності. Додаємо 100 г м’якого вершкового масла, фарш і панірувальні сухарі. Фаршируємо індичку. Прив’язуємо до тушки крила і пов’язуємо ноги.
Поливаємо індичку оливковою олією і посипаємо сіллю. Ставимо індичку на підставку для смаження і поміщаємо в деко. Відправляємо індичку в духовку, зменшуємо температуру до 180 ° С і запікаємо 60 хвилин.
Розрізаємо картоплю на середні шматочки і додаємо в деко з індичкою. Запікаємо індичку ще 1,5−2 години. Нарізані моркву та цукіні додаємо в деко протягом останніх 45 хвилин приготування. Якщо індичка почне присмажуватися занадто швидко, накриваємо її фольгою.
Через покладений час вимикаємо духовку і даємо індичці постояти ще 20−30 хвилин.
5. Готуємо мускатну глазуровану цибулю. Для цього змішуємо в широкій глибокій сковороді нарізану цибулю, 20 г вершкового масла і цукрову пудру, час від часу помішуючи. Готуємо на середньому вогні до золотистого кольору 3−5 хвилин. Додаємо мускатне вино і варимо під кришкою, поки цибуля не стане м’якою. Перекладаємо цибулю в окрему ємність і подаємо разом з індичкою, овочами і пряними апельсинами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life