На День подяки або Різдво. Секрети приготування правильної індички в духовці

21 листопада 2021, 15:34
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Freepik

Freepik

Індичку готують на великі сімейні свята: Різдво, Новий рік, американський День Подяки. Пропонуємо святковий рецепт з м’ясною начинкою та карамелізованими апельсинами.

День Подяки святкують в США кожен четвертий четвер листопада. У 2020 він припадає на 26 листопада, з цього дня починається святковий сезон, що включає в себе Різдво і Новий рік.

Відео дня

За традицією, за святковим столом сім'я їсть фаршировану індичку і солодкий гарбузовий пиріг. Кожен член сім'ї вимовляє слова подяки за всі хороші події, що відбулися в його житті за рік. Пропонуємо приготувати фаршировану індичку з пряними апельсинами і доторкнутися до атмосфери свята подяки.

Індичка з пряними апельсинами в духовці: рецепт

Основні інгредієнти:

  • індичка (близько 4 кг) — 1 шт.
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • картопля — 15 шт.
  • морква (маленька) — 15 шт.
  • цукіні - 10 шт.
  • вершкове масло — 270 г
  • червона цибуля — 10 шт.
  • чебрець, розмарин, шавлія, петрушка
  • часник — 1 зубчик
  • мускатне вино — 125 мл
  • цукрова пудра — 1 ст. л.

Для начинки:

  • фарш телятина і свинина — 250 г
  • панірувальні сухарі грубого помелу — 200 г
  • бекон — 200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • шавлія — 1 пучок

Для апельсинів з прянощами:

  • апельсини — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • білий винний оцет — 350 мл
  • паличка кориці - 1 шт.

Покрокове приготування індички в духовці

1. Апельсини з прянощами краще готувати заздалегідь. Для цього наливаємо у велику каструлю воду і доводимо до кипіння на сильному вогні. Додаємо в каструлю апельсини, знову доводимо до кипіння і готуємо на повільному вогні 10 хвилин. Після того, як апельсини охолонуть, розрізаємо їх на скибочки товщиною 5 мм.

Поки остигають апельсини, ставимо на вогонь невелику каструлю з 100 мл води, додаємо цукор, винний оцет, корицю і варимо 5 хвилин. Далі додаємо скибочки апельсинів, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні близько 4 хвилин і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, накриваємо плівкою і залишаємо на ніч.

На наступний день знімаємо плівку з апельсинів, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, прибираємо вогонь до мінімального і готуємо 5 хвилин. Скибочки апельсинів перекладаємо в стерилізовану літрову банку. Сироп ще раз доводимо до кипіння на середньому вогні, готуємо ще 2 хвилини, далі виливаємо сироп на нарізані апельсини і закриваємо банку.

2. Розігріваємо духовку до 200 ° С. Дрібно нарізаємо чебрець, розмарин, шавлію, петрушку і 1 зубчик часнику. Змішуємо нарізані інгредієнти з 250 г м’якого вершкового масла.

3. Індичку дістаємо з холодильника заздалегідь, вона повинна бути кімнатної температури. Видаляємо нутрощі індички, промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Натираємо індичку під шкірою маслом з травами і(робити це потрібно дуже акуратно).

Натираємо 1 ріпчасту цибулю на середній тертці, дрібно нарізаємо бекон, 4 зубчики часнику, шавлію, змішуємо все в окремій ємності. Додаємо 100 г м’якого вершкового масла, фарш і панірувальні сухарі. Фаршируємо індичку. Прив’язуємо до тушки крила і пов’язуємо ноги.

Поливаємо індичку оливковою олією і посипаємо сіллю. Ставимо індичку на підставку для смаження і поміщаємо в деко. Відправляємо індичку в духовку, зменшуємо температуру до 180 ° С і запікаємо 60 хвилин.

Розрізаємо картоплю на середні шматочки і додаємо в деко з індичкою. Запікаємо індичку ще 1,5−2 години. Нарізані моркву та цукіні додаємо в деко протягом останніх 45 хвилин приготування. Якщо індичка почне присмажуватися занадто швидко, накриваємо її фольгою.

Через покладений час вимикаємо духовку і даємо індичці постояти ще 20−30 хвилин.

5. Готуємо мускатну глазуровану цибулю. Для цього змішуємо в широкій глибокій сковороді нарізану цибулю, 20 г вершкового масла і цукрову пудру, час від часу помішуючи. Готуємо на середньому вогні до золотистого кольору 3−5 хвилин. Додаємо мускатне вино і варимо під кришкою, поки цибуля не стане м’якою. Перекладаємо цибулю в окрему ємність і подаємо разом з індичкою, овочами і пряними апельсинами.

Freepik
Фото: Freepik

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X