Японські солодощі. Рецепт рисового десерту моті

22 вересня 2021, 04:14

Розповідаємо, як приготувати традиційний святковий японський десерт із рисового борошна в мікрохвильовці.

Моті (або мочі) - десерт із рису, який користується популярністю не тільки в Японії, але і в багатьох країнах Східної та Південно-Східної Азії.

Зазвичай моті готують зі спеціального клейкого рису мотігоме, але в домашніх умовах десерт можна приготувати і зі звичайного рисового борошна. Окрім того, у цьому рецепті в якості начинки використовується класичний сирний крем, але його можна урізноманітнити матчею або какао, чи замінити улюбленим густим джемом, цілими ягодами або фруктами.

Відео дня

Рецепт моті

Інгредієнти:

  • Рисове борошно - 50 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Вода - 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль
  • Барвник за бажанням (можна використовувати матчу, какао, ягідний сік)

Для начинки:

  • Вершковий сир - 150 г
  • Цукрова пудра - 25 г
  • Ванільний цукор - 8-10 г
  • Ягоди за смаком

Приготування:

Змішайте рисове борошно, пудру, воду і, за бажанням, барвник, добре перемішайте. Накрийте суміш харчовою плівкою, проткніть її зубочисткою і відправте на 1 хвилину в мікрохвильовку. Дістаньте суміш, добре перемішайте і знову відправте в мікрохвильовку ще на 2 хвилини.

У цей час збийте міксером всі інгредієнти начинки до густої маси. Ягоди можна збити з кремом або покласти окремо.

Розділіть тісто на частини, обваляйте їх у крохмалі та сформуйте кола. Викладіть всередину начинку, «закрийте» моті та надайте їм форми трохи приплюснутих кружечків.

Відправте на 30 хвилин у холодильник і подавайте.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X