З чорниці, малини та з персиком. Три простих рецепти морозива
У нашому матеріалі ділимося з вами легкими рецептами морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах.
Сезон ягід та фруктів в самому розпалі. Побалуйте себе та своїх рідних смачним та охолоджуючим десертом.
Морозиво з чорниці
Складові:
- 4 склянки свіжої або замороженої чорниці
- 2 склянки цукру
- 2 столові ложки води
- 4 склянки вершків
Приготування:
У великій каструлі змішайте віночком чорницю, цукор та воду. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими. Потім отриману суміш процідіть в миску через сито.
Викиньте м’якоть. Додайте вершки. Перекладіть морозиво в контейнери (форми). Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.

Персикове морозиво
Складові:
- 500 г свіжих персиків
- 3 столові ложки свіжого лимонного соку
- 1 банка згущеного молока
- 1 чайна ложка ваніліну
- ½ чайної ложки солі
- 2 склянки густих вершків
Приготування:
Очистіть та наріжте персики. Помістіть персики в стакан блендера або кухонного комбайна. Додайте лимонний сік та змішайте на високій швидкості, до консистенції пюре.
Додайте згущене молоко, ванілін та сіль. Перемішайте.
У великій мисці за допомогою ручного міксера збийте густі вершки на середній швидкості. Близько 3−4 хвилин.
Додайте персикову суміш до збитих вершків. Змішайте. Розкладіть суміш у форми. Зверху можна прикрасити персиками, нарізаними дрібними кубиками. Помістіть в холодильник на 6 годин.
Дістаньте морозиво з морозилки за 20−30 хвилин до подачі на стіл. Смачного!

Малинове морозиво
Цей рецепт займе зовсім мало вашого часу. Легкий спосіб миттєво втамувати спрагу.
Складові:
- 1 склянка густих вершків (або кокосових вершків)
- 2 склянки замороженої малини (можна використовувати також ожину, полуницю або чорницю)
- 1/3 склянки цукрозамінника (або натурального підсолоджувача)
Приготування:
Налийте вершки в блендер. Збийте. Також можете використовувати ручний міксер. Додайте заморожену малину та підсолоджувач.
Розкладіть суміш у форми. Помішуйте кожні 30−60 хвилин протягом перших кількох годин, щоб розбити кристали льоду. Заморожувати 4 години.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.