З чорниці, малини та з персиком. Три простих рецепти морозива

28 липня 2020, 07:00

У нашому матеріалі ділимося з вами легкими рецептами морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах.

Сезон ягід та фруктів в самому розпалі. Побалуйте себе та своїх рідних смачним та охолоджуючим десертом.

Морозиво з чорниці

Складові:

  • 4 склянки свіжої або замороженої чорниці
  • 2 склянки цукру
  • 2 столові ложки води
  • 4 склянки вершків
Відео дня

Приготування:

У великій каструлі змішайте віночком чорницю, цукор та воду. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими. Потім отриману суміш процідіть в миску через сито.

Викиньте м’якоть. Додайте вершки. Перекладіть морозиво в контейнери (форми). Заморожувати до твердого стану, приблизно 2−4 години.

pixabay.com
Фото: pixabay.com

Персикове морозиво

Складові:

  • 500 г свіжих персиків
  • 3 столові ложки свіжого лимонного соку
  • 1 банка згущеного молока
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • ½ чайної ложки солі
  • 2 склянки густих вершків

Приготування:

Очистіть та наріжте персики. Помістіть персики в стакан блендера або кухонного комбайна. Додайте лимонний сік та змішайте на високій швидкості, до консистенції пюре.

Додайте згущене молоко, ванілін та сіль. Перемішайте.

У великій мисці за допомогою ручного міксера збийте густі вершки на середній швидкості. Близько 3−4 хвилин.

Додайте персикову суміш до збитих вершків. Змішайте. Розкладіть суміш у форми. Зверху можна прикрасити персиками, нарізаними дрібними кубиками. Помістіть в холодильник на 6 годин.

Дістаньте морозиво з морозилки за 20−30 хвилин до подачі на стіл. Смачного!

pixabay.com
Фото: pixabay.com

Малинове морозиво

Цей рецепт займе зовсім мало вашого часу. Легкий спосіб миттєво втамувати спрагу.

Складові:

  • 1 склянка густих вершків (або кокосових вершків)
  • 2 склянки замороженої малини (можна використовувати також ожину, полуницю або чорницю)
  • 1/3 склянки цукрозамінника (або натурального підсолоджувача)

Приготування:

Налийте вершки в блендер. Збийте. Також можете використовувати ручний міксер. Додайте заморожену малину та підсолоджувач.

Розкладіть суміш у форми. Помішуйте кожні 30−60 хвилин протягом перших кількох годин, щоб розбити кристали льоду. Заморожувати 4 години.

pixabay.com
Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X