Сміливе поєднання. Рецепт торта з морквою і вершковим кремом

17 липня 2020, 15:09

Соковитий торт з ніжним вершковим кремом і ледве відчутним присмаком моркви.

Морквяний торт або пиріг — це бісквіт з солодкою морквою, який просочений вершковим або іншим кремом. Багато хто думає, що морквяний торт це щось корисне, але зовсім не смачне. Це не так! Морква в пирозі ледве відчувається. Не варто боятися овочевих сполучень в солодких десертах.

Відео дня

НВ вже писав про гарбузові панкейки і пирог із гарбуза, які восени особливо популярні. Пропонуємо насолодитися ще одним незвичайним поєднанням овочів і найніжнішого вершково-ванільного крему.

Морквяний торт: рецепт

Складові:

Для коржів:

  • морква — 6−7 шт.
  • яйце — 4 шт.
  • цукор — 300 г
  • борошно — 300−400 г
  • розпушувач — 2 ч. л.
  • кориця — ½ ч. л.
  • мускатний горіх — ½ ч. л.
  • сіль — ½ ч. л.
  • сода — ½ ч. л.

Для крему:

  • сир Маскарпоне (або інший вершковий сир) — 250 г
  • вершкове масло — 100 г
  • ванільний цукор — 2 ч. л.
  • цукрова пудра — 6 ст. л.

Як приготувати коржі для морквяного торта

Всю моркву натираємо на дрібній тертці. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром і додаємо до них моркву.

Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, сіллю, корицею і мускатним горіхом. Додаємо в суміш моркву і ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером і переливаємо тісто. Акуратно розподіляємо суміш по формі.

Випікаємо тісто 40 хв. в розігрітій до 180 ° C духовці. Після чого дістаємо з духовки і даємо постояти 5 хв.

Готовність бісквіта можна перевірити сухою дерев’яною паличкою, можливо, час випікання потрібно буде збільшити.

Дістаємо корж з форми і даємо охолонути 1−2 години, після чого розрізаємо на дві частини. Якщо не хочете розрізати корж, можна взяти дві форми для випікання.

Як приготувати крем для морквяного торта

Змішуємо сир Маскарпоне, розм’якшене вершкове масло і ванільний цукор. Добре збиваємо все міксером.

Поступово додаємо в крем цукрову пудру і ще раз перемішуємо. За консистенцією крем повинен бути як густа сметана.

Як приготувати морквяний торт: заключний етап

Коли коржі охололи, можна приступати до останнього етапу приготування морквяного торта. Кладемо на плоске блюдо перший корж і добре змащуємо його кремом. Зверху кладемо другий корж і змащуємо торт вершковим кремом з усіх боків. Торт можна додатково посипати подрібненими волоськими горіхами або прикрасити цедрою апельсина. Готовий торт ставимо в холодильник на ніч.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X