Новий рік як карнавал. Два простих бразильських рецепти на святковий стіл від Марко Черветті
Майстер-клас від бренд-шефа ресторанних проектів Сільпо, Le Silpo та Positano Марко Черветті. Пропонуємо ознайомитись з новою варіацією відомих рецептів.
Марко Черветті - італієць за походженням, який веде свій канал на Youtube, де ділиться секретами приготування різних страв. Марк є бренд-шефом ресторанних проектів Сільпо, Le Silpo, Positano. У 2019 році Черветті став шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano та Le Grill стали ресторанами року. Цього року Марко Черветті цілий місяць провів у Бразилії, вивчаючи місцеву їжу та рецепти для нового проекту Сільпо. Під час майстер-класу, шеф-кухар поділився рецептом Бразильського морквяного пирога та коктейлем Пінья Колада.
Марко Черветті
Bolo de cenoura — Бразильський морквяний десерт

Хочете відчути себе дитиною, яку бабуся покликала до столу? Тоді готуємо цей морквяний пиріг, наливаємо склянку молока і насолоджуємось.
Інгредієнти:
- Морква — 600 г.
- Оливкова олія для форми — 10 г.
- Яйця — 4 шт.
- Борошно — 300 г.
- Цукор — 150 г.
- Розпушувач — 1 уп.
- Вершки — 150 г.
- Шоколад (у мене темний) — 150 г.
Спосіб приготування:
- Наріжте очищену моркву, перекладіть у блендер. Туди вбийте яйця, влийте оливкову олію і перебийте блендером до консистенції кашки.
- Тепер до блендера додайте цукор. Знову перемішайте і вилийте в миску.
- Додайте борошно і вимішайте вінчком. Всипте розпушувач тіста. Знову вимішайте.
- Змастіть олією форму для запікання. Перекладіть туди тісто і в розігріту духовку до 180° хвилин на 30−40.
- Цей десерт їдять з шоколадом — так що зробимо для нього ганаш! На конфорку поставте сотейник, додайте вершки та шоколад. Розтопіть, постійно помішуючи.
- Готовий десерт наріжте на порційні шматки і кожен шматок полийте ганашем. Смачного!
Пінья Колада від Marco Cervetti

Пінья Коллада за цим рецептом допоможе уявити себе на пляжі Бразилії, де ви гойдаєтеся в гамаку і спостерігаєте, як сонце сідає за океан. Цей коктейль називають фільтрований або чистий ананас, але оригінально він звучить як Піна Фрія Колада, що означає чистий холодний ананас.
Інгредієнти:
- Сік ананасу — 90 мл.
- Ром темний — 30 мл.
- Кокосове молоко — 50 мл.
- Лід — 40 г.
Спосіб приготування:
- Поєднайте всі інгредієнти та перемішайте їх.
- Налийте в келихи та готово!
П’ють Пінья Коладу лише через соломинку. Зараз у світі дуже багато варіантів цього напою: замість рому додають горілку, замість ананасового соку — яблучний, полуничний або фреш із дині. Для безалкогольної Пінья Колади з коктейлю забирають ром і пригощають діточок. Експериментуйте та знайдіть свій варіант цього чудового літнього коктейлю!