Не просто варена. 8 рецептів з молодої картоплі, які варто спробувати

У молодій картоплі мало крохмалю, тому з неї не варто готувати пюре (Фото:yarunivphoto/depositphotos.com)
Поки сезон молодої картоплі в розпалі, встигніть приготувати ці страви з коренеплоду.
Молода картопля — набагато корисніша за звичайну стиглу, особливо ту, що зберігається багато місяців. Тому, поки є можливість, варто взяти з молодого коренеплоду всі його корисні властивості: зокрема антиоксиданти, вітаміни В і С.
Класично молоду картоплю просто відварюють і подають із маслом та сметаною, однак у неї значно більший потенціал.
У спекотні дні, коли хочеться максимально легких трапез, варто приготувати сезонний салат із молодою картоплею:
Якщо ви не боїтеся експериментувати спробуйте приготувати картоплю за данським рецептом у карамелі або ж зробити з картоплі ліниві вареники чи, радше, ньоки.

І, звісно, ніхто не скасовував класику, котру можна трохи вдосконалити, змінивши спосіб приготування чи спеції:
Також варто відмітити, що в молодій картоплі дуже мало крохмалю, тому з неї не варто готувати класичне пюре чи деруни, котрі будуть розвалюватися.