Літній смак. Салат з молодої картоплі, шпинату та кульбаби

Заправка для салату складається з йогурту, гірчиці та каперсів (Фото:chudo2307 / depositphotos.com)
Рецептом поживної страви поділився шеф-кухар Алекс Якутов.
Перша городина, яка пробивається на грядках, несе з собою багато вітамінів. Щоб насититися ними, ліпше їсти їх у сирих продуктах, найкраще — в салатах. Пропонуємо вам приготувати салат зі шпинату, кульбаби, кропиви і молодої картоплі за рецептом Алекса Якутова, шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах.
Від початку війни, як і більшість українських кулінарів, Алекс Якутов багато волонтерив, зокрема, готуючи для ТрО Києва. Наразі шеф-кухар волонтерить в Умані, готуючи для місцевих та переселенців зі сходу України.
Рецепт салату з картоплею
Інгредієнти:
- Шпинат — 50 г
- Листя кульбабки — 50 г
- Листя молодої кропиви — 50 г
- Молода картопля — 3 шт. (середнього розміру)
- Скумбрія гарячого копчення — 100 г
- Перепелині яйця — 5 шт.
- Каперси — 1 ч. л.
- Гірчиця — 1 ч. л.
- Солений огірок — 1 шт.
- Грецький йогурт чи сметана — 3 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування:
Молоду картоплю очищаємо і відварюємо до готовності.
Скумбрію розбираємо, дістаємо кістки та знімаємо шкірку.
Відварюємо перепелині яйця. Очищаємо від шкарлупи.
Листя кропиви, кульбабки, шпинату промиваємо та просушуємо.
Огірок, каперси дрібно нарізаємо, перебиваємо блендером разом з гірчицею. Додаємо сметану та перемішуємо в соус.
Збираємо салат. Картоплю та скумбрію нарізаємо кубиками, яйця — на половинки. Листя кульбабки, шпинату і кропиви рвемо руками. Складаємо все в миску, заливаємо соусом, солимо і перемішуємо.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life