Солоний варіант. Ліниві вареники з молодої картоплі

15 червня, 03:24
Спершу вареники відварюються, а потім обсмажуються з зеленню (Фото:Надано Новим каналом)

Спершу вареники відварюються, а потім обсмажуються з зеленню (Фото:Надано Новим каналом)

Алекс Якутов розповів, як оригінально приготувати молоду картоплю.

У червні з’являється перша молода картопля. Традиційно її варять цілою чи половинками та подають з кропом і сметаною. Однак з молодої картоплі можна робити не лише гарніри, а й додавати її у салати та навіть робити основою для вареників. Рецептом лінивих вареників з бринзою поділився шеф-кухар й експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов.

Відео дня

Рецепт лінивих вареників із картоплі

Інгредієнти:

  • молода картопля — 1 кг
  • бринза — 100 г
  • борошно — 100−200 г
  • яйця — 2 шт.
  • часник — 2−3 зубчики
  • вершки — 50 мл
  • зелень — будь-яка
  • сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Картоплю чистимо, відварюємо або запікаємо в духовці до готовності. Краще запікати в духовці, щоб не було зайвої вологи. Дістаємо й даємо злегка остигнути.

2. Перетираємо через сито, вбиваємо два яйця та перемішуємо. Солимо та перчимо за смаком. Додаємо бринзу і перемішуємо.

3. Всипаємо борошно, замішуємо м’яке, легке тісто, що не липне до рук. Якщо на нього натиснути пальцем, воно має розправитися. Накриваємо тісто плівкою і даємо «відпочити» 15−20 хвилин.

4. На пательні розігріваємо олію, підсмажуємо рублений часник із зеленню. Додаємо вершки й даємо закипіти.

5. Беремо шматок тіста, розкатуємо в ковбаску і нарізаємо на невеличкі шматочки.

6. Кип’ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями. Щойно вони спливуть, дістаємо й перекладаємо на пательню. Тушкуємо з зеленню кілька хвилин.

7. Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X