Моктейлі, негроні та їстівне золото. Названо головні фуд-тренди десятиліття
У грудні прийнято підводити підсумки! Пропонуємо подивитися, які продукти харчування були найпопулярнішими у 2010 — 2019 роках.
Завершується ціле десятиліття. Воно було цікавим не тільки з огляду кращих фільмів або серіалів, найпопулярніших письменників або музичних виконавців. Воно повністю змінило ставлення людства до того, що воно їсть і як себе почуває. А завдяки соцмережам кожна незвичайна і цікава кулінарна ідея миттєво стає вірусної і потенційно може перерости на глобальний тренд.
Десятиліття, що минає пройшло під знаком здорового харчування, переходу на рослинну їжу і відмови від м’яса. Так, серця гурманів завоювали бургери без м’яса, чай матчу, чайний гриб, кокосове масло та ін. А з ростом глобальної стурбованості екологічною безпекою планети популярність набирає безвідходна кулінарія.
Видання Instyle склало список із 33 фуд-трендів, популярних по цілому світу з 2010 по 2019 рік.
Фуд-тренди 2010 — 2019
- Райдужна випічка
- Тости з авокадо
- Вівсяне, соєве, мигдальне молоко
- Асаї боул

- Комбуча або чайний гриб
- Чорне морозиво
- Матчу

- Боул з рибою, рисом і овочами
- Копчені коктейлі
- Бургери без м’яса
- Кокосове масло
- Десерти величезних розмірів

- Кава-арт
- Алкогольний напій на основі сельтерскої води
- Ресторани швидкого обслуговування
- Сойлент та інша порошкова їжа
- Макарони

- Фудтраки
- Кале або кучерява капуста
- Їстівне золото
- Натуральне вино
- Фреші з фруктів і овочів
- Кава холодного заварювання
- Негроні
- М’ясна дошка

- Сесійне пиво і елі
- Моктейлі і безалкогольне пиво
- Ферментовані продукти
- Ресторани, в яких подають страви з фермерських продуктів
- Безвідходна кухня

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.