Грецькі млинці. Ніжний рецепт млинців з кабачків із секретним соусом — насолоджуйтесь хоч вночі

Ніжні млинці з кабачків та секретний соус: грецький рецепт для незабутніх романтичних ночей (Фото:elena.hramova/depositphotos)
Грецькі млинці — це дуже популярна страва, рецепти якої можна знайти у багатьох кухнях світу. Проте у кожній країні їх приготовляють зі своїм власним особливим підходом.
Грецька кухня відома своїм використанням риби, морепродуктів, оливкової олії, свіжих фруктів, овочів та зелені. М’ясні версії млинців можуть бути приготовлені з баранини, козлятини або свинини. Ця проста страва, зроблена з найсвіжіших інгредієнтів, задовольнить смак будь-якого гурмана. Різноманітні комбінації овочів, овечого сиру, ароматних трав і славетної оливкової олії створюють унікальні салати, які підкорюють серця не тільки греків.
Приготування справжнього грецького обіду не є складною задачею. Греки особливо приділяють увагу млинцям, які мають особливе значення в їх культурі.
Млинці з кабачків: рецепт
Інгредієнти:
- Кабачки — 2 шт
- Кефір — 300 мл
- Курячі яйця — 4 шт
- Борошно — 2 склянки
- Петрушка — пучок
- Олія оливкова — 2 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Харчова сода — 0,5 ч. л.
- Масло вершкове — для соусу
Спосіб приготування:
- Збити кабачок на дрібні шматочки і вичавити сік. Додати яйця, налити кефір, посипати сіллю та дрібно нарізаною петрушкою. Перемішати. Поступово додавати муку, замішувати, доки не утвориться тісто.
- Додати ложку олії, насипати соду, розмішати. Залишити на 20 хвилин, щоб постояло.
- Змастити розігріту сковорідку олією, сформувати млинець і смажити з обох сторін.
- Змастити кабачкові млинці вершковим маслом.
За бажанням можна додати особливий соус, дзадзики, який ідеально підійде для романтичної вечері.
- Для приготування соусу дзадзики, дрібно нарізати часник або пропустити його через прес, очистити та натерти огірок.
- Добре віджати огірок, щоб усунути надлишкову рідину. Додати часник, огірок, оливкову олію, оцет (або лимонний сік), дрібно нарізаний кріп та сіль до йогурту. Ретельно перемішати й охолодити.
Млинці подавати гарячими разом із охолодженим соусом, тому краще спочатку приготувати соус, а потім братися за приготування основної страви.