Незвичайно і корисно. Солоний «торт» із цукіні

Для соусу можна використовувати сметану або майонез (Фото:chinchy / depositphotos.com)
У сезон кабачків доводиться дійсно викручуватись, щоб страви з цього овоча не набридали. Цей рецепт солоного торта з кабачкових млинців — простий і оригінальний спосіб приготувати цукіні.
Подавати страву можна, як у рецепті, у вигляді торта. Або ж, ви можете просто приготувати млинці з кабачків і додавати до них різні начинки.
Начинка в цьому торті - вегетаріанська, але до томатів і салату, за бажанням, можна додати м’ясо, варене чи копчене.
Рецепт кабачкових млинців і торта
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 200 г цільнозернового борошна
- 3 яйця
- 10 г розпушувача
- Сіль
Начинка:
- 200 г сметани 15% або майонезу
- 4 зубчики часнику
- Листя салату або шпинату
- Помідори
Приготування:
- Натріть кабачок на тертці, відіжміть зайву рідину.
- Змішайте в мисці кабачки, борошно, яйця та розпушувач. Перемішайте тісто для млинців до однорідності.
- Смажте млинці на повільному вогні з обох сторін, накривши кришкою. Дайте млинцям охолонути перед збиранням страви.
- Змішайте видавлений часник зі сметаною або, за бажанням, майонезом. Можна також додати кріп і улюблені спеції. Тонко наріжте помідор.
- Зберіть торт. Викладіть перший млинець, змастіть його сметаною, зверху викладіть помідор і салат. Накрийте другим млинцем і повторіть все те ж саме, і так поки не закінчаться млинці.
- Перед подачею дайте «торту» настоятися в холодильнику, щоб млинці добре просочилися.
Смачного!