Ажурні та тонкі. Рецепт млинців «три склянки» на окропі

10 лютого, 05:05
Рецепт млинців на окропі (Фото:atlascompany / freepik)

Рецепт млинців на окропі (Фото:atlascompany / freepik)

Млинці виходять ніжними, м’якими та пористими. Їх можна їсти як із солодкою, так і з несолодкою начинкою.

Млинці на окропі прикрасять святковий стіл на Масляну, яка у 2022 році пройде з 28 лютого до 6 березня. Для їх приготування потрібні прості інгредієнти, а невеликий час приготування сподобається будь-якій господині. Кількість цукру можна регулювати на свій смак. Якщо хочете загорнути в готові млинці несолодку начинку, можна зменшити кількість. Відповідно, для подачі до чаю більше підійдуть солодкі млинці. Щоб зробити готові млинці соковитішими, змащуйте кожен млинець невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. Випікати їх найзручніше на спеціальній сковорідці з антипригарним покриттям — млинці.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт;
  • Молоко — 1 склянка;
  • Окріп — 1 склянка;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Олія — 4 ст. л;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця із сіллю та цукром до стійкої піни.
  2. Не перестаючи збивати влити холодне молоко, збити.
  3. Вилити окріп, знову збити.
  4. Додати борошно, збити, додати олію. Дати настоятися 30 хвилин.
  5. Сковороду намазати олією та тонким шаром вилити тісто, розподіляючи круговими рухами по всьому діаметру сковороди.
  6. Тісто має покритися безліччю дірочок. Якщо цього не сталося, необхідно додати ще трохи окропу в тісто.
  7. Коли край млинця почне рум’янитися, його необхідно перевернути на інший бік і готувати приблизно 20−30 с.
  8. Викласти млинець на тарілку і змастити розтопленим вершковим маслом. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X