Романтична класика. Рецепт французьких млинців Crêpes Suzette з апельсиновими нотками

8 жовтня, 21:21
Подавайте млинці з морозивом та апельсином (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подавайте млинці з морозивом та апельсином (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Шеф-кухар Едуард Насиров поділився рецептом млинців у своєму фуд-блозі My Happy Food.

«Сьогодні у нас французька класика — млинці „Креп Сюзетт“, які вже давно підкорили весь світ! Це неймовірно смачна, красива і, на мій погляд, романтична страва, до того ж процес фламбування завжди створює „вау“ ефект, тому майте на увазі, якщо хочете справити на когось враження! А ще це сніданок, на який заслуговують наші найулюбленіші люди», — описав страву кулінар.

Відео дня

Рецепт млинців Креп Сюзетт

Інгредієнти на 4 порції

Для млинців:

  • 400 мл молока
  • 150 г борошна
  • 50 г вершкового масла, розтопити
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • дрібка солі

Для соусу:

  • 150 г цукру
  • 150 мл апельсинового соку
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • цедра одного апельсина
  • 50 мл апельсинового лікеру або віскі/бренді

+ морозиво та часточки апельсина для подачі

Приготування:

1. Для млинців усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Яйця змішайте з борошном і цукром, поступово введіть молоко, масло та сіль, перемішайте. Якщо ви готуєте млинці тільки для цього десерту, у тісто можна додати трохи апельсинової цедри.

2. Готове тісто залиште на 15−30 хвилин відпочити. Обсмажте млинці на розігрітій сковороді.

3. Для соусу розтопіть цукор до золотистого кольору. Зніміть цукор з вогню, додайте вершкове масло та злегка підігрітий апельсиновий сік. Перемішайте та поверніть на вогонь, варіть поки карамель не з'єднається з соком. Додайте цедру апельсина та сік лимона, перемішайте.

4. Акуратно викладіть складені вчетверо млинці в соус, потім поверніть на іншу сторону, щоб соус повністю покрив млинці. Акуратно влийте підігрітий алкоголь і підпаліть, дотримуючись техніки безпеки. Як тільки вогонь згасне, викладіть в порційні тарілки, зверху додайте часточки апельсина, кульку морозива та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X