З нутеллою. Як приготувати торт з млинців із шоколадною пастою

10 лютого 2020, 04:17

Масляна не за горами, а значить, час готувати млинці. З сиром, грибами або шоколадно-горіховою пастою. Рецепт від Євгена Клопотенка.

Млинці з різними начинками — це дуже смачно, але ж можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців. Щоб довго не возитися з кремом, можна взяти збиті вершки, пасту Nutella і ароматну апельсинову цедру. Просто, смачно і гарно — ідеальний рецепт на Масляну від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Переможця кулінарного шоу МастерШеф називають також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування школярів.

Відео дня

Торт із млинців із нутеллою

Шоколадно-горіхова паста - ідеальна начинка для млинців

Інгредієнти

Для млинців

Борошно 130 г

Молоко 340 мл

Яйце 2 шт.

Соняшникова олія 2 ст. л. (і додатково для смаження)

Цукор 2 ст. л.

Сіль 1 дрібка
Для крему

Паста Nutella 3 ст. л.

Цедра апельсина 5 г (цедра одного апельсина) Вершки (33% жирності): 250 мл

Ядра лісових горіхів (для посипання) 30 г

Інструкція приготування

Загальний час: 00:35 (Час приготування: 03:00)

  1. Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, олію і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і перемішайте суміш віночком.
  2. Пательню змастіть невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи пательню з боку в бік. Краще взяти пательню з діаметром дна 15 см, щоб торт вийшов не надто великим. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на іншу сторону і випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи пательню олією.
  3. Цедру апельсина натріть на дрібній тертці. Сливки збийте до стійких піків. Змішайте їх в мисці разом з пастою Nutella і апельсиновою цедрою до однорідного стану за допомогою силіконової лопатки.
  4. Змастіть млинці кремом і поставте торт в холодильник на 2-3 години. При подачі посипте торт фундуком.
Unsplash
Фото: Unsplash
Unsplash
Фото: Unsplash
Unsplash
Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X